FN diskuterer nettets fremtid i næste uge

Topledere fra 200 lande samles i næste uge i Schweiz for at diskutere internettets fremtid. De skal blandt andet diskutere, om FN fremover skal stå i spidsen for internettet, fastlægge internetskatter og skabe fælles regler for internetsikkerhed.

Repræsentanter fra 200 lande mødes i næste uge i Geneve for at diskutere, om en organisation som FN fremover skal stå i spidsen for internettet, skriver Washington Post

Mødedeltagerne, der blandt andet tæller statsoverhovederne fra Frankrig, Tyskland og mere end 50 andre lande, skal også analysere, hvordan websider og e-mailadresser tildeles, og hvordan man afgør stridigheder på nettet.

Derudover skal forsamlingen forholde sig til det vanskelige spørgsmål om, hvordan man beskatter internetbaserede transaktioner.

Ulande klager over USA-dominans

Flere u-lande har klaget over, at verdens mest synlige organ til at træffe beslutninger vedrørende internettet - det amerikanskbaserede ICANN - ikke repræsenterer u-landenes interesser godt nok.

Derfor mener de, at organisationens kompetencer skal overdrages til en gruppe i alliance med FN.

ICANN er en non-profit virksomhed, der håndterer internettets adressesystem efter aftale med den amerikanske regering. Den private sektor i USA står for omtrent 85 procent af internettets underliggende infrastruktur.

Flere af u-landene mener, at USA har for stor kontrol over ICANN, og at organisationen ikke reagerer på u-landenes behov.

FN skal håndtere internetskat

Sarbuland Khan, der står i spidsen for FN's task force for kommunikations-teknologi, mener, at ICANN har gjort et godt stykke arbejde, men at organisationen ikke helt er fulgt med udviklingen.

Han mener blandt andet, at verdens regeringer i øjeblikket mangler en central autoritet, der kan koordinere regler for internetsikkerhed og skat på online handel.

ICANN mener dog ikke, at gruppen fortjener at blive kritiseret for manglende kontrol, da det aldrig har været ICANN's formål.

Gruppen mener, at den fortsat skal stå i spidsen for internettets adressesystem, men at FN godt kan tage sig af internetskatter og sikkerhed på nettet fremover.

Næste uges møde skal resultere i en række målsætninger, der skal føre til en række endelige beslutninger på området ved et topmøde i Tunesien i 2005.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere