Artikel top billede

Derfor får vi aldrig et helt sikkert internet

Finland: Det kunne i princippet godt lade sig gøre at skabe et helt sikkert internet. Men alligevel bliver det ikke gjort. Se her hvorfor.

Læs også:
Sikkerhedsfirma: Vi har tabt til super-malware

Her er de ansvarlige for de største it-trusler lige nu

Finland: På en hård dag skal sikkerhedsfirmaet F-Secure analysere 100.000 malware-programmer i deres sikkerheds-laboratorium, som er placeret i Finland.

Med de enorme mængder af skadelig kode er sikkerhedsfirmaerne nødt til at automatisere analyserne for at holde omkostningerne ned og for at holde trit med kodemængderne.

"Det vil kræve enorme ressourcer i form af personale og ikke mindst penge, at foretage manuelle analyser af den skadelige kode," fortæller Christian Fredrikson, administrerende direktør i det finske sikkerhedsfirma.

Han fortsætter:

"Hvis vi antager, at det kunne lade sig gøre at få fat i så mange personer, ville prisen for it-sikkerhed eksplodere. Kunderne ville ikke købe produkterne, og det vil igen skade sikkerheden."

Han peger på, at der er en balance mellem pris og sikkerhed, som man er nødt til at acceptere.

"Man får den sikkerhed, man er villig til at betale for," vurderer han.

Sådan bliver vi bedre

Han ser dog stadig udviklingen i sikkerhedsbranchen ud fra et positivt udgangspunkt.

"Markedskræfterne virker. Når der er stor fokus på it-sikkerhed, vil mange gerne arbejde indenfor området, folk bliver dygtigere, og jobbene bliver mere attraktive," siger han.

"Der er ingen tvivl om, at sikkerhed er en god karriere-vej."

Samtidig tror han på, at samarbejde er vejen frem.

"Sikkerhedsfirmaerne skal starte med at oplyse og samarbejde med eksempelvis uddannelsesinstitutionerne for at få en dagsorden så tidligt som mulig. Samtidig er der ingen tvivl om, at sikkerhedsfirmaerne kommer til at arbejde tættere sammen om de store dyre opgaver," siger Christian Fredrikson.

Han savner dog en mere skarp politisk fokus på it-sikkerhed.

"Vi skal have nogle tydeligere retningslinjer for net-brugernes sikkerhed, eksempelvis fra EU. Det er vigtigt for at få et sikkert men også frit internet i fremtiden."

Læs også:
Sikkerhedsfirma: Vi har tabt til super-malware

Her er de ansvarlige for de største it-trusler lige nu




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere