Artikel top billede

AMD udvider processorer med ARM-kerner

Nu har AMD annonceret de første hybrid-processorer med ARM-teknologi.

Allerede i starten af året var der signaler om, at AMD snart vil bruge ARM-teknologien i sine processorer. I forbindelse med sin Fusion Developer Summit har AMD nu officielt annonceret de første APU-hybridprocessorer med ARM-kerner. Det handler dog ikke om, at ARM-kernerne skal overtage opgaver fra x86-platformen.

AMD fortæller, at man vil bruge ARM-teknologien til at skabe en såkaldt Trustzone - en teknologi, som ARM udviklede helt tilbage i 2004. Her kan man skabe et sikkert, isoleret miljø, hvor programmer kører i en beskyttet tilstand. Det kunne eksempelvis bruges til netbanking eller DRM-software (Digital Rights Management).

Fremtiden for AMD hedder SoC (Systems-on-a-Chip). Det er integrerede enheder med CPU, GPU og det, som AMD kalder for "3rd Party IP" - altså teknologi fra andre firmaer.  

AMD kalder dette koncept for Heterogeneous System Architecture eller forkortet HSA. Firmaet har allerede integreret CPU'er (hovedprocessoren) og GPU (grafikprocessoren) i det, der kaldes for en APU. Fremtiden hedder altså HSA. Her kan man integrere fremmede komponenter - som f.eks. ARM-kerner.

Den nye AMD-teknologichef Mark Papermaster kommer fra Apple, hvor man også bruger ARM-teknologi i sin iPhone og iPad.

Han fortalte i et interview med Wired tidligere i år, at fremtidens processorer fra AMD får en modulær opbygning, hvor kunderne - altså f.eks. smartphone-producenter - selv kan vælge, hvilke moduler de ønsker at bruge. Det kan f.eks. være ARM-kerner og en GPU fra en helt anden producent.

AMD satser altså på at sælge en samlet chip-pakke - kunden kan selv vælge, hvad der skal være i pakken. Fra næste år vil AMD være klar med denne Lego-lignende model.

De første AMD-processorer med Trustzone skulle være klar i slutningen af 2013, og flere modeller kommer i 2014.

Både AMD og ARM er gået med i den nystiftede HSA Foundation, hvor SoC-producenter som Imagination Technologies, Texas Instruments og MediaTek også er blandt stifterne.

Som ComON kunne fortælle i sidste uge, skal Intel nu også fremstille ARM-chips. Det kommende Windows 8 kører også på ARM, og denne platform, som allerede dominerer på smartphones og tablets, bliver spået en stor fremtid.




IT-JOB

Saab Danmark A/S

Test Manager

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere