Artikel top billede

Dommen er faldet: Så fantastisk er den nye MacBook Pro

Anmelderne elsker den nye Macbook med retina-skærm, men de har dog ikke kun lutter roser.

Den nye MacBook Pro må være computernes svar på en Aston Martin eller en Porsche.

En computer, der ligesom de bedste sportsvogne er så smuk og fyldt med power, at det kan få tænderne til at løbe i vand. Men som desværre også er udstyret med et prisskilt, der ligger uden for de flestes budget-ramme.

Den nye MacBook Pro koster minimum 17.599 kroner, og spørgsmålet er derfor, om den virkelig kan være så mange penge værd? 

Amerikanske anmeldere har testet

De amerikanske anmeldere fik computeren til test umiddelbart efter lanceringen i mandags og forsøger nu at svare på det spørgsmål.

New York Times anmelder gør opmærksom på, at der tale om en maskine, som især henvender til den professionelle bruger, der har computeren som sit omdrejningspunktet i løbet af arbejdsdagen.  

Det kan eksempelvis være fotografen eller filmproducenten, der har brug for kombinationen af en computer med en fantastisk skærm og et så stort kraftoverskud, at den uden problemer kan bruges til video- og billederedigering.  

Skærmen alle taler om

Og netop skærmen: Det er den, alle taler om, og ifølge New York Times skuffer den ikke.

Det er en vurdering, som avisen ikke står alene med.

Ifølge ugemagasinet Time er skærmens opløsning på 2800 x 1800 pixels så høj, at det er umuligt at skelne de enkelte pixels fra hinanden, og magasinet skriver:

"Opløsningen er ikke bare imponerende for en bærbar på 15-tommer: Det er uhørt. Det er fire gange mere end den gamle MacBook Pro på 15-tommer, og det er næsten fem gange så mange pixels som på HP's bærbare Envy 15, der ellers ligner en MacBook Pro mistænkeligt meget." 

Gadget-siden Engadget roser desuden skærmen for at have en større betragtningsvinkel end Apples andre computerskærme samt et højere kontrastniveau og mindre genskær.

Engadget påpeger dog også, at skærmen ikke findes i en mat version, men kun i en såkaldt glossy udgave, hvor genskæret altid er relativt stort.

Bagsiden ved den fantastiske skærm

Techsiden The Verge er ligeledes begejstret for skærmen og tøver ikke med at kalde det for "den bedste skærm, der nogensinde har siddet på en bærbar computer".

Men The Verge bider også mærke i, at de fleste programmer og hjemmesider endnu ikke er optimeret til skærme med så stor pixeltæthed, og det giver desværre en ret uskøn oplevelse. 

Du kan roligt vente

Derfor påpeger The Verge også, at du ikke behøver stryge ud og købe den nye MacBook Pro med det samme.

Udskyder du dit indkøb nogle måneder, vil udvalget af programmer og hjemmesider, der er optimeret til retina-skærmen, være betydeligt større.

Apples egne programmer er dog heldigvis allerede optimeret til skærmen, og det gælder naturligvis også Apples profesionelle programmer som filmredigeringsprogrammet Final Cut 10 og fotoprogrammet Aperture. Ved præsentationen af den nye MacBook Pro oplyste Apple desuden, at Adobe også arbejder på en retina-opdatering af Photoshop.

Bliver varm

Apples chefdesigner Jonathan Ive gjorde ved lanceringen af MacBook Pro'en et stort nummer ud af, at bladene på computerens blæser er placeret asymmetrisk, hvilket skulle betyde, at blæseren støjer mindre end andre blæsere. 

Ifølge The Verges test er larmen fra blæseren da også meget afdæmpet, men til gengæld bliver computeren overraskende varm. En observation som også Engadget har gjort sig. 

Over hele linjen er der dog enighed om, at du får en ualmindelig god bærbar for den høje pris. Den amerikanske techside Slashgear opsummerer sin anmeldelse med ordene: 

"Den ufravigelige sandhed er, at alle andre bærbare computere nu virker tamme og forældede i sammenligning med den nye MacBook Pro med retinaskærm (...) det er den nye guldstandard inden for bærbare computere."

Læs også:
 

Det bliver svært at reparere den nye Retina-MacBook 

Din Mac bliver dyrere: Apple hæver de danske priser   

Her er alle nyhederne fra Apple-præsentationen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere