Artikel top billede

It-chef advarer mod cloud: Risikoen er for stor

En it-chef fra en international kæmpe-virksomhed er slet ikke i tvivl om, at cloud computing nemt kan vise sig at være en rigtig dårlig idé.

Læs også:

Cloud computing: Sådan fungerer det

Dansk it-chef: Vi er stadig ikke i mål med Office 365

Sådan undgår du at blive låst til din cloud-leverandør

Lavere omkostninger, større fleksibilitet og et mere helhjertet fokus på kerneforretningen.

Det er ofte de fordele, der fremhæves, når det handler om cloud computing.

Men det er langt fra alle it-chefer, der er lige begejstrede for den fremadstorende it-leverancemodel.

Vores kolleger på det britiske Computerworld bringer en artikel, hvor BBC's it-chef advarer kolleger mod komplicerede SLA'er, problemer med standarder og risiko for vendor lock-in i skyen.

Selvom it-chef Paul Boyns sagtens kan se fordelene ved cloud i forhold til fleksibilitet og forbrugs-afregning, mener han, at markedet stadig er for umodent.

"En Platform-as-a-Service (PaaS)-løsning, som du måske kan købe, kan være afhængig af en Infrastructure-as-a-Service (IaaS), som leveres af en helt anden leverandør."

"Når du går et skridt længere op, kan det samme være tilfældet, hvis du køber en Software-as-a-Service (Saas)-løsning. Så har du så en service level agreement (SLA) med en SaaS-leverandør, der har en underliggende aftale med en PaaS-leverandør og så et niveau længere ned med en IaaS-leverandør," siger Paul Boyns ifølge Computerworld UK.

"Hvor sikker kan du være på, at din SaaS-leverandør, som kan være en lille leverandør, forstår betydningen af de forskellige lags SLA'er?" spørger mediekoncernens it-chef.

Cloud halter bagefter

Nu er BBC selvfølgelig heller ikke nogen helt lille organisation med et simpelt it-miljø. Alene BBC HD Drama-afdelingen har et årligt storage-behov på 317 terabytes.

Paul Boyns mener dog, at der stadig er nogle grundlæggende udfordringer ved cloud computing.

Dels kan man hurtigt komme på overarbejde i forhold til kontrakt-styringen, og dels kan standarderne inden for workloads, interfaces og data i skyen kan være besværlige, mener han.

Paul Boyns mener, at man derfor skal passe på ikke at havne i en situation med vendor lock-in.

"Hvis du ser på nogle af de grundlæggende facetter ved cloud computing, så er de ikke specielt modne. De halter bagefter, og de vil altid halte bagefter, siger han ifølge Computerworld UK.

Læs også:

Cloud computing: Sådan fungerer det

Dansk it-chef: Vi er stadig ikke i mål med Office 365

Sådan undgår du at blive låst til din cloud-leverandør




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere