Artikel top billede

Bekymring: Apples iOS 6 giver udviklerne problemer

iOS 6 til iPhone og iPad tilføjer flere end 200 nye funktioner til Apples styresystem. Men samtidig kan styresystemet give udviklerne problemer.

Læs også:

Apple-præsentation: Her er Apples nye produkter

Dansk app-mand: Derfor er vi rejst til Apples WWDC

Der er nu solgt 365 millioner iOS-enheder.

Det var et af budskaberne, da Apple i sidste uge præsenterede det nye iOS 6.

"iOS 6 er en fantastisk release. Der er flere end 200 nye funktioner, ikke mindst med betydelige forbedringer til Siri," sagde Apples iOS-chef, Scott Forstall, i sin keynote under WWCD (se hele talen nederst).

"Hver eneste år siden den oprindelige iPhone er vi kommet med et nyt iOS med glimrende kvalitet og fantastiske funktioner," lød det fra Apple-chefen, der samtidig gjorde meget ud af, at 80 procent af iOS-brugerne i dag kører den seneste version, iOS 5.

Det står i modsætning til situationen hos Android-brugerne, hvor der er et noget mere broget billede af forskellige versioner af Googles styresystem.

Fragmentering af iOS

Fragmentering har traditionelt været et stort kritik-punkt ved Android-platformen, men nu lyder der også kritiske røster i Apple-land.

Som det fremgår nederst på Apples iOS 6-side, er der nemlig en række af de nye iOS 6-funktioner, der ikke bliver tilgængelig på ældre enheder.

Mens produkter som den oprindelige iPad og ældre versioner af iPod Touch og iPhone slet ikke kan få adgang til det nye styresystemer, vil eksempelvis iPhone 4, som vil få iOS 6, få det i skrabet version.

Flere websites, blandt andet hardwarezone.com mener, at det kan markere begyndelsen på en iOS-fragmentering.

Eksempelvis findes Siri ikke til iPhone 4 eller tidligere versioner, ligesom 3GS'eren ikke har adgang til en række af de nyeste funktioner, blandt andet Facetime.

Apples nye 3D-kort vil også kun være tilgængelig på Apple-produkter med A5-processoren, hvilket blandt andet ekskluderer iPhone 4.

Flere udfordringer for iOS-udviklerne

Udfordringen er dog ikke bare, at man som iOS-udviklerne i stigende grad skal forholde sig til forskellige versioner af styresystemet og forskellige former for begrænsninger på ældre Apple-enheder. 

Samtidig betyder de mange nye funktioner også, at man som udvikler skal forholde sig til flere ting - eksempelvis den nye kort-funktion og taleassistenten Siri, der med iOS 6 bliver tilgængelig for tredjeparts-applikationer for første gang.

"Siri har kun været ude i otte måneder og gør allerede så meget for jer. Du kan sende tekstbeskeder, få alle mulige svar, indstille en alarm, tjekke vejrudsigten, foretage telefonopkald, oprette påmindelser ..." sagde Scott Forstall under sin keynote, hvor han også viste, hvordan Siri nu kan bruges til at åbne tredjeparts-apps.  

Tidskrævende app-udvikling

Direktør Tom Lounibos fra app-firmaet Soasta fortæller til V3, at iOS 6 vil betyde, at man skal bruge mere tid på udviklingen og på at teste.

"Alle disse iPad-udviklere er virkelig spændte på, hvad de kan lave. Mange af dem forsøger at finde ud af, hvor dybt, de skal gå med stemme- og Siri-integration."

Samtidig peger Tom Lounibos på, at udsigten til nye form-faktorer - eksempelvis med det længere rygtede Apple-fjernsyn, en mindre version af iPad og integrations-mulighederne med eksempelvis bil-udstyr - betyder, at iOS-udviklerne i stigende grad vil møde de udfordringer, som Android-udviklere allerede kender en hel del til.

"Skærm-størrelser er specielt udfordrende i forhold til optimering. Uanset om det er en ny iPhone eller et nyt tv, så vil de mobile enheder, vi kender i dag, få alle mulige nye synsvinkler," siger han ifølge V3.

Du kan se hele præsentationen af iOS 6 her:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere