Artikel top billede

Sådan kan du sikre virksomhedens mobile data

Alle dine ansatte render rundt med mobile apparater med virksomhedens data på, og det er alt for farligt. Få gode råd til, hvordan du løser problemet.

Læs også:

Derfor er din it-chef så lunken overfor mobility.

Sådan får du dine kolleger med på mobility-bølgen.

Der findes teknologier, der kan løse udfordringerne med, at virksomhedens data florerer ude på medarbejdernes mobile apparater.

I disse løsninger ligger data nemlig i virksomhedens datacenter.

"Jeg tror, at virtual desktop-løsninger er en del af det, så man indkapsler arbejdssfæren i et sted, hvor man ikke kan flytte det ud," siger Karsten Fogh Hoo-Lanng, der er teknologi-direktør i NNIT.

"Det er én måde at sikre data på. Det giver en anden sikkerhed, men også nogle andre udfordringer," siger han.

De fleste device management-løsninger har en remote wipe-løsning, der kan slette alt på enheden.

Ved alt om enheden

Er din enhed udleveret af din arbejdsgiver, skal du også være parat til, at arbejdsgiveren wiper alt, og at virksomheden må vide, hvad du har liggende på den.

"Der er den logiske adskillelse af data vejen frem, for så kan de i realiteten være ligeglade med, hvad du har liggende på privatdelen af din maskine," forklarer Karsten Fogh Ho-Lanng.

Han tror, at vi langsomt bevæger os hen i retning af den logiske og fysiske adskillelse af data.

Kom det i møde

Ifølge Karsten Fogh Ho-Lanng er den rigtige strategi at komme mobility i møde.

Virksomheden skal undersøge, hvordan den kan finde frem til en langsigtet løsning, der tager højde for de datasikkerhedsmæssige og arbejdsmæssige aspekter af, at medarbejderne bliver mere mobile.

"Det er også det, der er den store og nogle gange lidt uoverskuelige opgave."

"Nu skal vi have ny mobiltelefoner, der kan lidt mere, og vi lige skal være opmærksomme på at få opgraderet styresystemet på deres smartphone på det på det tidspunkt, vi gerne vil have det," siger han.

Her er den nødvendige vej

Enterprise-arkitektur er en væsentlig udfordring som danske virksomheder er begyndt at få øje på.

"Det handler om, hvorvidt vores procesapparat er parat til, at vores medarbejdere og vores kunder nu har en device, der giver nogle nye muligheder og stiller nogle andre forventninger til os."

"Opgaven er til at tage at føle på. Den er stor, og vi er måske strategisk ikke helt parate til at løse opgaven," fortæller Karsten Fogh Ho-Lanng.

Han tror, at det er den strategiproces, man er nødt til at gå igennem.

De overvejelser handler om, hvilke konsekvenser denne arbejdsform får for medarbejdernes arbejdsform og for de systemer, som virksomheden har i dag.

"Det må ikke blive en ny SOA (Service-Oriented Architecture, red.)."

"Det må ikke blive en stor elefant, som er en kæmpestor arkitektur-moderniseringsprojekt. Der skal høstes nogle frugter af det her hen ad vejen," siger han.

Frugterne kan være små apps, der kan løse konkrete behov, for eksempel at give adgang til overvågningsværktøjer på en tablet eller en smartphone.

"Det handler om, hvordan vi kan bruge værktøjerne til at forbedre vores forretningsprocesser ved at udnytte værktøjerne til de ting, som de er rigtig stærke til," forklarer NNIT's teknologidirektør.

Det er for ham vigtigt at finde ud af, hvor en enhed kan skabe enten en konkurrencemæssig fordel for virksomheden.

"Det kan være, fordi tingene kan gøres smartere eller på en anden måde, eller simpelthen kan være med til at udvikle dens produkt eller service i en retning, hvor vi kan noget nyt, end vi kunne før."

"Og så er vi jo netop væk fra den her device-fokuserede tilgang til mobility og ovre i, at det er ligemeget, hvilken enhed jeg har, men det, jeg gør, er, at jeg løser opgaven," vurderer Karsten Fogh Ho-Lanng.

Læs også:

Derfor er din it-chef så lunken overfor mobility.

Sådan får du dine kolleger med på mobility-bølgen.




IT-JOB

Businessmann A/S

DevOps Consultant

Arbit Cyber Defence Systems ApS

Systems Engineer til Cyber Defence-løsninger

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere