Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC slår igen efter nederlag: Telenor fuld af sludder

Telenor overdriver sin bredbånds-sejr i Højesteret, lyder det fra TDC.

Læs også: TDC dømt for ulovlige bredbåndsmetoder

Telenor jublede i dag over Højesterets dom over TDC, der skal betale ti millioner kroner i erstatning til Telenor for at have benyttet sig af ulovlige bredbåndsmetoder tilbage i perioden 2001 til 2007.

Men måske bør Telenor skrue lidt ned for jubelscenerne, lyder det fra TDC.

"Hvis man håber at få 58 millioner kroner, og man får 10 millioner, så kan man jo diskutere, hvem der kommer ud af den her sag som de største vindere," siger TDCs direktør for jura og regulering, Miriam Hvidt og tilføjer:

"Men selvfølgelig er vi ikke tilfredse eller glade for at blive idømt en erstatning på 10 millioner kroner."

Handler det om samme sag?

Hun har dog meget svært ved at genkende Telenors billede af dommens betydning.

"Når man læser Telenors udtalelser skulle man ikke tro, der var tale om den samme sag. Det er en meget voldsom overfortolkning af Højesterets dom."

"Det her handler om en praksis, der ligger nogle år tilbage i tiden, og som er blevet ændret. Tvisten har gået på, hvad det har medført af tab. Dommen handler på ingen måde om konkurrencesituationen på markedet eller noget som helst i den retning."

Hun kalder det desuden for "noget værre sludder", når Telenor fremfører, at dommen bør give anledning til bekymring blandt myndigheder og politikere med hensyn til TDC's markedsdominans og konkurrencesituationen på bredbåndsmarkedet.

"Langt flertallet af Telenors ordrer gik jo fint igennem, og det er jo netop grunden til, at Telenors erstatning blev meget mindre end ønsket. Det her handler om et lille bitte hjørne af markedet, og hvis der var tale om, at konkurrencen som sådan var sat ud af kraft, havde det nok givet sig udslag i større antal sager og nogle højere erstatninger. Det er helt uden hold i den her dom," slutter Miriam Hvidt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere