Artikel top billede

Forresters analyse-topchef: Facebook er færdig

Analyse-topchef kommer med en række kontroversielle prognoser for Facebooks fremtid.

Læs også:

Analytiker: Derfor er Facebooks dage talte

Computerworld News Service: Apple og Google vil dominere den nye digitale økonomi, mens Facebook "er færdig," hævder George Colony, der er topchef for Forrester, under sin åbningstale analysehusets europæiske forum i Paris.

Colony beskriver Facebook som "halvvejs i havn," før han tilføjer:

"Jeg tror, at Facebook er færdig. Virksomheden er i store vanskeligheder, hvad angår den mobile indsats og det app-baserede internet."

Hvorfor skulle Mark Zuckerberg ellers købe Instagram og tale om at lancere en mobiltelefon, lyder det retoriske spørgsmål fra Forresters topchef.

Det er kun et par uger siden, at en anden analytiker kom med en lignende forudsigelse om Facebooks fremtid.

Mobility ændrer alt

Colonys kontroversielle forudsigelser faldt som del af konklusionen på en præsentation, hvorunder han udfordrer verdens it-ledere til at "lave omvæltninger eller blive omvæltet" i tråd med Forresters tema om, at erhvervslivets it-chefer og deres it-afdelinger er nødt til at transformere sig selv til at fokusere på forretningsorienteret teknologi.

Topchefen for Forrester fokuserer i sin tale på, hvordan innovationen hele tiden accelerer, og forudsiger, at tendensen angående øget brug af mobile enheder og i særdeleshed såkaldt mobile engagement vil medføre en gennemgribende ændring af forretningsteknologierne i stil med klient-server-revolutionen i 1980'erne.

Mobile engagement-tendensen, der handler om at møde kunderne via mobile enheder, vil ifølge Colony medføre, at et internet, der er medieret af applikationer, vil tage over fra det bredere web som fokus for innovation og forandring.

For it-cheferne betyder det: "Man kommer til at lægge sin virksomhed i lommen på kunderne, så de kan være i kontakt med virksomheden, når de har behov for det, og virksomheden vil når som helst og hvor som helst være til rådighed for dem."

Nye teknologier og mobilitet

Mobile engagement giver forretningsmæssig indsigt i kraft af en række teknologier:

- Mobile enheder og sensorer giver data angående geografisk placering, identitet og adfærd.

- Optegnelser af tidligere køb, ordrestatus, forsyningskæde-opgørelser og kundeoplysninger giver historisk overblik.

- Sociale medier kan give nuanceret indblik på mange forskellige områder såsom personlige præferencer og adfærd.

Disse teknologier kan forbindes til såkaldte predictive analytics-værktøjer for på den måde at udvikle prognoser, der kan bruges i forretningsmæssige beslutningsprocesser.

Pc'en er død

Colony insisterer på, at den gamle pc-model er død, og - endnu mere kontroversielt - at cloud computing-modellen også er død, fordi den ikke udnytter den styrke ved de mobile enheder, der kommer af, at de altid er med i lommen. 

Den fremtidige it-arkitektur vil samle den stærke data-kapacitet fra cloud computing og stærke apps på personlige mobile enheder, forudsiger Colony.

Hvad angår fremtidens førende leverandører, så vil Apple og Google ifølge Colony trives i en verden, der er domineret af mobile engagement, mens Amazon også vil kunne konkurrere. Microsoft, som netop har annonceret sin egen tablet, har også en chance.

"Jeg ved ikke, om selskabet vil få succes," siger han. "Vi har ikke prøvet at leve med Windows 8 endnu."

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Analytiker: Derfor er Facebooks dage talte




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere