Artikel top billede

Microsoft måske på vej med sin helt egen smartphone

Microsoft vil ifølge anonyme kilder udvikle sine egne smartphones baseret på Windows Phone 8.

Læs også:

Her er Microsofts første tablet-pc i eget navn: Surface

Computerworld News Service: Efter Microsoft i denne uge annoncerede to Surface-tablets, lufter en analytiker nu det rygte, at selskabet også arbejder på at bygge en smartphone i eget navn baseret på Windows Phone 8.

Analytiker Rick Sherlund fra Nomura oplyser i et notat til investorer, at kilder i branchen har fortalt ham, at Microsoft muligvis allerede arbejder med en producent om udviklingen af den nye smartphone.

"Det står ikke klart, om der er tale om en referenceplatform, eller om dette er en telefon, der vil blive markedsført under Microsoft-varemærket," siger Sherlund.

"Det ville ikke overraske os, hvis Microsoft besluttede at sende sin egen telefon på markedet til næste år, da Microsoft har besluttet at sende egne Surface-tablet/pc-produkter med Windows 8 på markedet," tilføjer han.

Nokia i krise

Flere steder, blandt andet i en artikel i Business Insider, antydes det, at Microsoft muligvis får brug for at bygge sin egen hardware, hvis Nokia, der er en afgørende hardwarepartner på området, kommer i endnu større vanskeligheder.

Det ville ifølge Business Insider kunne bringe Windows Phone-partnerskabet i fare. Nokia har offentliggjort en plan om at fyre 10.000 medarbejdere på grund af økonomiske vanskeligheder og dårlige salgstal for Lumia-telefonerne, der kører Windows Phone 7.

Mobilstyresystemet Windows Phone 8 kommer ikke til at kunne køre på eksisterende Windows-telefoner, hvilket ifølge flere analytikere kommer til at skade Nokias salgstal yderligere de kommende måneder.

Oversat af Thomas Bøndergaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere