Artikel top billede

Netflix-angreb på vej: YouSee og Waoo gør klar til krig om tv-kunder på nettet

Danskerne kan se frem til at få film og tv-serier ad libitum, når amerikanske Netflix åbner herhjemme.

I et nyligt brev til aktionærerne skriver amerikanske Netflix, at selskabet vil etablere sin berømte film-streaming-tjeneste i Europa i løbet af fjerde kvartal af 2012. Dermed kan man med et abonnement til formentlig omkring 50 kroner om måneden streame så meget, man lyster, fra et enormt katalog af tv-serier og film.

Briter og irere har allerede fået adgang til lokale versioner af Netflix, der gik over Atlanten tidligere i år. Her er den amerikanske pris på 8 dollars blevet til 6 pund, altså lidt under 60 kroner. Tjenesten kræver en stabil 8 Mbit netforbindelse som minimum for at kunne vise HD-indhold.

At Netflix rent faktisk vil åbne i Danmark blev forleden bekræftet af Politiken, hvis kilder i filmbranchen kunne fortælle om igangværende forhandlinger med den amerikanske streaming-tjeneste.

Lanceringen i Danmark har fået to af de etablerede tv-udbydere til at sætte fart på udrulningen af deres egne filmtjenester, der skal imødegå udfordringen fra den amerikanske gigant.

YouSee er allerede langt fremme med et modtræk til Netflix, nemlig en dansk streamingtjeneste, som formentlig skal tilbydes alle - ikke blot selskabets eksisterende kunder.

Elselskabernes fælles fiberselskab Waoo vil også ride med på streaming-bølgen.

Waoo har som modtræk til det kommende Netflix-angreb givet sine fiberbredbåndskunder mulighed for at få online film og tv som en integreret del af deres eksisterende abonnement. Kunderne får blandt andet adgang til TV2 FILM og til at se film on demand.

"Vi mener, at tiden er inde til at flytte tv-indhold ud på nettet. Fremtiden byder på mere og mere tv, film og video på nettet i en højere og højere kvalitet, og det giver vi vores bidrag til nu," siger Anders Christjansen, direktør i Waooo.

Han forudser, at nye attraktive film snart vil få premiere online, samtidig med at de får premiere i biografen.

Anti-pirat-tjeneste

"Dermed vil der ikke længere være særligt store motiver til at være pirat. Og det vil både gavne filmbranchen og forbrugerne," lyder det fra Waoo-bossen.

YouSee vil ikke på forhånd fortælle, om selskabets modtræk til Netflix skal gælde alle, eller om tjenesten skal være forbeholdt selskabets eksisterende kunder.

Selskabet oplyser dog til ComON, at det rettighedsmæssigt ikke medfører nogen ekstraregning af betydning, om man tilbyder streaming til alle eller blot en begrænset skare af kunder.

For at give mening i forhold til Netflix - hvor alle kan koble sig på, og hvor nyhedens interesse fra starten giver tjenesten enorm medvind - ville et seriøst modtræk fra YouSee med en vis sandsynlighed skulle gøres bredt tilgængeligt.

Heller ikke prissætningen på den kommende streamingtjeneste ønsker YouSee at fortælle noget om.

9 mio. film købt på nettet

Et godt bud er dog, at både YouSeee og Waoo vil blive tvunget til at skrue kraftigt op for al deres tilstedeværende charme, når Netflix for alvor åbner for streaming-sluserne.

Danskerne er ifølge YouSees egne tal langt hen ad vejen klar til at skifte den gammeldags tv-kigning ud med on-demand streaming over nettet. I årets første kvartal oplevede TDC-selsbabet en enorm vækst på 400 procent i antal solgte film på nettet. For hele året regner YouSee med at sælge ni millioner film i 2012.

Det er ikke lykkedes ComON at få en kommentar fra Netflix.

Den amerikanske streamingtjeneste er normalt indhegnet med en geo-spærring, så kun internet-brugere i USA - eller folk i resten af verden, som benytter et geo-hack - har adgang til herlighederne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere