Artikel top billede

Han er Danmarks bedste til Office

Certificering i Office skal sættes på Danmarkskortet. Søndag blev finalen i det første danske mesterskab i Office afholdt i København.

ProLearning, Certiport og Microsoft står bag det danske mesterskab i Office, der i år er afholdt for første gang.

Søndag skulle vinderen findes blandt fem finalister fra forskellige ungdomsuddannelser i Danmark, der alle var draget til Niels Brock Gymnasium i København.

Verdensmesterskaberne i Microsoft Office har været afholdt i årevis, men i år er det første gang, at Danmark er repræsenteret ved det store event i Las Vegas i USA.

Sommerferien går til Las Vegas

Efter 50 intense minutters test var vinderen fundet.

17-årige Jacob Bundgaard fra ATU (Akademiet for Talentfulde Unge) scorede det højeste antal point ud af 1000 mulige.

Det er dog en hemmelighed præcist hvor mange point, vinderen fik.

Nu venter der yderligere træning i Office for Jacob Bundgaard, inden han 29. juli rejser til Las Vegas i USA, hvor han skal konkurrere med nationale mestre fra mere end 50 lande i kampen om at tage verdensmesterskabet med hjem til Danmark.

"Det bliver rigtig fedt. Bortset fra en tur til Istanbul bliver det faktisk første gang, jeg rejser uden for EU," siger den glade vinder.

Deltagerne vælger selv, om de vil testes i Word eller Excel. Jacob Bundgaard valgte at dyste i Word, da det er det program, han bruger mest.

MOS er et internationalt kvalitetsstempel

Formålet med afholdelsen af det første danske mesterskab er at udbrede MOS-certificering (Microsoft Office Specialist).

"MOS er en international anerkendt standard, der i høj grad vil gavne CV'et, hvis man eksempelvis vil søge job i udlandet," siger Christine Dyhr Rask fra ProLearning.

Konkurrencen har henvendt sig til de unge på gymnasie- og handelsskoleuddannelserne rundt omkring i Danmark.

Medarrangør Per Mølgaard Thorsen fra ProLearning fortæller, at de unge er et godt sted at starte med at udbrede budskabet. 

Han tilføjer, at der har været god tilslutning til konkurrencen i år, men at de håber på at kunne få endnu flere med til næste år.

Man skal i den 50 minutter lange test have 700 point ud af 1.000 for at bestå.

Opgaverne er i stil med: Indsæt en tabel og udregn en sum i Excel. Indsæt sidehoved og sidefod med en specifik tekst. Indsæt et billede og ændre format i Word og lignende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere