Artikel top billede

(Foto: SH Søren Holm)

Rygte: Google præsenterer ny håndholdt i morgen

Googles kommende tablet vil angiveligt køre den nyeste Android-version og blive solgt til en lav pris.

Computerworld News Service: Googles udvikler-konference I/O begynder onsdag, og der er nu begyndt at dukke flere detaljer op om en tablet med søgegigantens varemærke, der forventes at blive annonceret ved begivenheden.

De seneste oplysninger om enheden ved navn Nexus 7 kommer fra, hvad der ser ud til at være et træningsdokument om denne tablet, som Gizmodo Australia er kommet i besiddelse af.

Hvis oplysningerne i dette dokument er sandfærdige, vil den nye tablet fra Google tilsyneladende konkurrere direkte med Amazons Kindle Fire.

Nexus 7 vil ifølge Gizmodo have en skærm på syv tommer og blive prissat i den lave ende.

Prisen bliver nemlig angiveligt 199 dollar for en udgave med otte gigabyte lager og 249 dollar for en udgave med 16 gigabyte.

I dagens kurs svarer det til henholdsvis cirka 1.200 og 1.500 kroner eksklusiv moms.

Andre kilder rapporterer dog om endnu lavere priser på 159 til 177 dollar, hvilket er i omegnen af 1.000 kroner.

Til sammenligning koster en Kindle Fire med otte gigabyte 199 dollar.

Den gik som varmt brød under julesalget i USA, men dens popularitet er siden aftaget.

Rygter i lang tid

Der har i flere måneder været rygter om en ny model, men der er endnu ikke dukket nogen håndfaste oplysninger op.

Hvis Amazon introducerer en ny model, kan prisen på den gamle med rimelighed antages at falde til 149 dollar.

Nexus 7, som ligner den tablet, Asus fremviste ved Consumer Electronic Show i år, vil angiveligt også have en skærm på syv tommer, men med en lidt større opløsning end skærmen på Kindle Fire: 1280 gange 800 pixel sammenlignet med 1024 gange 600 pixel.

Nexus 7 vil ifølge Gizmodo indeholde en Nvidia Tegra 3-processor med fire processorkerner på 1,3 gigahertz. Den vil desuden angiveligt have en GeForce-grafikprocessor med 12 kerner.

Herudover vil den angiveligt køre den seneste version af Googles mobilstyresystem: Android 4.1 Jellybean.

Google vil ifølge det lækkede dokument stå for alle fremtidige opdateringer af styresystemet på enheden.

I sine aftaler med telefonproducenterne har det været OEM'erne og ikke Google, der har været ansvarlige for opdateringerne af styresystemet, hvilket har været en kilde til problemer for hele økosystemet.

Kindle Fire understøtter derimod kun en begrænset version af Android.

Nexus 7 vil angiveligt have en batterilevetid på ni timer, et kamera på fronten på 1,2 megapixel, en gigabyte RAM samt NFC til Google Wallet og Android Beam.

Kun Wi-Fi

Det bliver dog tilsyneladende ikke muligt for Googles kommende tablet at oprette trådløs forbindelse via mobilnetværk, men derimod udelukkende Wi-Fi.

Googles beslutning om at gå efter den lave ende af tablet-markedet kan vise sig at være fornuftig. Visse analytikere regner med, at Google ved årets afslutning vil have leveret tre millioner enheder.

Hvis Google annoncerer sin tablet i denne uge, kommer den på markedet før Amazons nye model af Kindle Fire, og den vil undgå konkurrence både fra Apple og fra Microsofts nye Surface-tablet.

Herudover er der i dette segment af markedet en klar efterspørgsel på en billig tablet med en bred anvendelse, hvad Amazon opdagede under sidste julehandel.

Læs også:

Microsofts tablet-pc skal smadre iPad i erhvervslivet.

E-bogslæsere rasler ned i pris - og det er ikke slut.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere