Artikel top billede

Norsk kanal jubler over Surface og Windows 8

En rundspørge blandt norske Microsoft-konsulenter viser, at kanalen tror på, at Microsoft nu viser Apple baghjul.

Norske Computerworld har ringet rundt til norske it-konsulenter for at få en kommentar til Microsofts overraskende lancering af tablet-computeren Surface. Og kommentarerne er overraskende positive.

Jon Fageraas, der er direktør for kundeudvikling i Bekk Consulting, tror at Surface vil gøre sig godt i erhvervsmarkedet.

"Vi har hørt, at Microsofts grænseflade kommer til at adskille sig fra konkurrenterne. At Microsoft tør gøre det, synes jeg er dristigt og interessant," siger han og forklarer, hvorfor han tror Surface kan gøre en forskel på erhvervsmarkedet.

"Udnyttelsen af samspillet mellem enheder og tilgang til tjenester på tværs af platforme er afgørende for at nå ud til erhvervsmarkedet. Det at kunne tilbyde et operativsystem og en enhed, som kan operere både med touch og med en traditionel grænseflade, vil gøre det muligt for brugere at benytte samme enhed i flere situationer."

Teknologi-direktør i Creuna Norge Joakim Hovlid ser også frem til Surface.

"Det her vil tilføre markedet en længe ønsket konkurrence. Vi er overbevist om, at Windows/Phone 8 vil repositionere Microsoft i markedet og give dem en tiltrængt ekstreme makeover," siger han.

I det hele taget er de norske konsulenter meget positive overfor Microsofts nye tiltag.

Kun hos konsulenthuset Bouvet er det lidt mere negative toner, hvor afdelingsleder Lars Helgeland mener, at Microsoft er for sent ude. Han frygter, at forbrugerpres vil betyde, at iPad kommer til slå igennem på erhvervsmarkedet. Men hans kollega Martin Gravråk er langt mere positiv. Han peger især på tastaturet til Surface, som han tror, vil blive af afgørende betydning på erhvervsmarkedet.

"Surface og Windows 8 er godt tilrettelagt for professionel brug," konstaterer han.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere