Artikel top billede

Her er den nye Google Nexus-tablet

På sin årlige udviklerkonference har Google præsenteret sin første tablet og en ny Android-version.

Allerede i den første keynote på sin udviklerkonference Google I/O kunne søgegiganten præsentere en stor nyhed. Google kommer nu med sin egen Nexus-tablet, der skal produceres hos Asus.

Her er der tale om en pendant til de kendte Nexus-smartphones, der fungerer som en form for reference-enheder og meget tidligt modtager nye Android-versioner.

Den nye Nexus-tablet er da også allerede udstyret med den næste Android-version 4.1, Jelly Bean, der også blev præsenteret på konferencen. Det indeholder flere forbedringer i forhold til den gamle version Ice Cream Sandwich, herunder en Google Now-søgefunktion og optimeret hastighed.

Google kunne samtidig fortælle, at der er solgt 400 millioner Android-enheder, og hver dag bliver der aktiveret en million nye enheder. I Google Play Store er der nu 600.000 apps, og online-butikken bliver nu udvidet med tv-udsendelser og magasiner.

Lille og billig tablet

Tabletcomputeren Nexus 7 har en Tegra 3-processor fra Nvidia, en billedopløsning på 1.280 x 800 pixels og et 1,2 megapixel kamera. Den er udstyret med NFC, Bluetooth og Wi-Fi. Batteriet skulle holde til omkring ni timers video-afspilning.

Der er tale om en forholdsvis lille tablet - skærmen er kun på syv tommer - og den vejer kun 340 gram.

I USA skal den nye tablet sælges for 200 dollar (godt 1.200 kroner) i en udgave med 8 GB hukommelse, mens en model med 16 GB koster 250 dollar (godt 1.500 kroner). Den kommer også i Australien, Storbritannien og Canada, men Google fortæller ikke, hvornår den kan købes i andre lande.

Nexus 7 har omtrent samme størrelse og pris som Amazons Kindle Fire, der også kører med Android. Den er noget mindre og billigere end Apples iPad, der stadig dominerer tablet-markedet.

På sin udviklerkonference kunne Google også præsentere en Apple TV-lignende boks, Nexus Q, der er formet som en kugle og kobles til fjernsynet.

Den beskrives som et "Social Media Streaming Device", hvor det bliver meget nemt at hente indhold fra skyen. Nexus Q kommer i midten af juli og skal koste 300 dollar (godt 1.800 kroner).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere