Artikel top billede

Ny titel på vej til gennembrud - bliv Chief Data Officer

Et voksende behov for at kunne indsamle og analysere vigtige forretningsdata nødvendiggør ansættelsen af en helt ny type leder, en Chief Data Officer.

Læs også:

Big data: Her forklaringen på tidens store it-trend

Big data: Sådan får du mening ud af dine data

Derfor ændrer big data alt ved din data-håntering

CDO - Chief Data Officer.

Den titel kan måske blive din i fremtiden. I hvert hævdes det i en rapport fra Capgemini, at behovet for lige netop denne type medarbejder er kraftigt stigende - ikke mindst i finanssektoren, hvor behovet menes at være særligt stort.

"Hvis man accepterer premissen, at kvaliteten af en information management (IM)-infrastruktur, der understøtter systemer og handlinger, kan have afgørende betydning for en virksomheds overordnede præstationer, så er det næste logiske spørgsmål, hvad det er for nogle IM best practises, man som finansiel institution skal tage til sig og implementere for at optimere ens egen forretning. "

Capgemini-folkene bag rapport peger på 18 konkrete grunde til, hvorfor netop denne type person er nødvendig i fremtiden.

Data-siloerne skal brydes ned

En af de primære årsager er, at de kritiske informationer befinder sig i forskellige siloer.

"Virksomhedsinformationer er i de fleste organisationer i dag i siloer eller delt ud på mange forskellige systemer og databaser ... At indsamle alle virksomheds-data til forretningen kræver en koncentreret indsats og er næsten umuligt uden en mester - en Chief Data
Officer - der har mandat til at udføre denne opgave," skriver Capgemini i rapporten.

Netop silo-udfordringen udpeges også som en af de største inden for big data, hvor konceptet er, at man forsøger at anvende den viden, der ligger gemt i massive datamængder fra mange forskellige kilder.

Taler ikke samme sprog

En anden drivkraft er udfordringen med, at forretningen og it ikke altid taler samme sprog eller har en fælles forståelse inden for information management.

"Som den ultimative forbruger af information i virksomheden - det være sig relateret til økonomi, risikostyring eller kunder - er forretningen afhængig af data for at træffe beslutninger, rapportere til stakeholdere, udvikle nye produkter, fastholde og tiltrække nye kunder og på andre måder sikre en effektiv drift."

"Desværre er meget it-arbejde ofte mere fokuseret på arkitektur, infrastruktur og værktøjer og ikke som sådan i overensstemmelse med data-behovene hos forretningen," skriver Capgemini.

En CDO skal ifølge Capgemini stå i spidsen for at sikre, at man udnytter alle de muligheder, der ligger gemt i data-baseret viden og -analyse.

For at man kan gøre det, kræver det dog, at man fokuserer på at rationalisere informationer, processer, applikationer, systemer og mennesker.

Lige præcis det stykke arbejde kræver en CDO, der kan organisere og eksekvere arbejdet - og navigere i en organisation, hvor kan være mange forskellige interesser på spil.

Læs også:

Big data: Her forklaringen på tidens store it-trend

Big data: Sådan får du mening ud af dine data

Derfor ændrer big data alt ved din data-håntering




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere