Artikel top billede

Sådan kan du selv udvikle apps til Windows 8

Læs her, hvor let det er at blive Windows 8-udvikler.

Computerworld News Service: Går du med ambitioner om at komme til at udvikle applikationer til Windows 8, bør du læse videre.

Chefen for udviklingsholdet bag Windows 8, Ian LeGrow, forklarer, at tilgangen til udviklingen af applikationer i Windows 8 er designet til ikke-udviklere.

Der findes ifølge Ian LeGrow visse gennemgående elementer i alle Metro-apps: Flise-baseret design, hurtig navigation, understøttelse af forskellige tilstande og enheder samt understøttelse af passende såkaldte Charms eller navigationselementer.

Microsoft vil ifølge LeGrow foretage tre fjerdedele af udviklingsarbejdet for dig. 

Ifølge ham bør en app først og fremmest være stabil, hurtig og brugervenlig. Skal det være godt, skal den hertil have et smukt design og være funktionel komplet.

Skal pirre fantasi

Ian LeGrow forklarer, at hvis man som spirende udvikler anvender Microsofts Dev Center, så vil en stor del af dette arbejde være gjort i forvejen.

Hertil kommer den mere interessante udfordring med at glæde brugerne og pirre deres fantasi.

Det er her, at udviklerne selv kommer på arbejde.

Men det vil ifølge LeGrow være indsatsen værd, da Windows Store giver global rækkevidde og rig mulighed for analyse af brugsmønstre.

Ian LeGrow fortæller, at Microsoft leverer kode og stærke designværktøjer, og at enhver kan anvende en bred vifte af kompetencer til at kode i forskellige programmerings- og opmærkningssprog -  heriblandt HTML, DX, Javascript, C/C++, XAML og C# ved hjælp af Visual Basic.

Værktøjerne til udvikling af apps til Windows 8 er alle gratis.

Windows RunTime API'er gør det muligt at udvikle apps, der kan udnytte både lokale og cloud-services.

Der er altså tale om en enkelt platform til mange forskellig enheder og et sprog, du kender.

Sådan kommer du i gang med applikationsudvikling

 Skal du i gang med applikationsudvikling, skal du lægge ud med at besøge Windows Dev Center.

Her kan du lære alt om udvikling af apps i Metro-stilen.

Du kan her finde tutorials, der gennemgår, hvordan du koder Windows 8-apps, ligesom du kan finde eksempler på kode.

Et eksempel: Ved at søge på "geo-location" kan du finde  kodeeksempler i adskillige sprog og med nyttige kommentarer.

Man kan således let tilpasse koden til det sprog, man foretrækker.

Der findes her over 500 af sådanne kodeeksempler i forskellige sprog, oplyser Ian LeGrow.

Download masser af gode sager

Fra Dev Center kan du downloade Windows 8 Release Preview og nyttige værktøjer til at kode dine apps.

Du kan også finde teknisk dokumentation og diskutere problemstillinger med andre udviklere i debatfora.

Windows Runtime Component gør det desuden muligt at få forskellige sprog til at fungere side om side i den samme app.

Uden at skrive en eneste linje kode kan du få en forhåndsvisning af en grundlæggende app uden indhold og herefter gå i gang med tilpasning.

Mens du koder, får du en live forhåndsvisning - fører du musen henover et stykke kode i Visual Studio, kan du se, hvordan din app ser ud, når den kører, eller du kan simulere app'en i et lille vindue, så app'en kører, mens du koder den.

På den måde kan du justere vinduets størrelse, så du dynamisk kan se, hvordan den ser ud på forskellige skærmstørrelser og med forskellige dimensionsforhold.

Her kan du også under udviklingen tage skærmbilleder af dine apps.

Enkelt linie kode

Anvendelsen af indbyggede funktioner kræver kun en enkelt linje kode - du tilføjer blot koden for "share" for at føje valgmuligheder for deling via sociale medier eller e-mail til din app - så hvis din syndikerede HTML inkluderer video-tags, behøver du ikke at tilføje video-funktionalitet til din app, det er noget, Windows 8 tager sig af.

Og video streames automatisk til Xbox - styret fra Windows-enheden - med nul krav om kodning (ligesom med "Share").

Apps kan køre på Windows RT-enheder lige såvel som på Windows 8 til enheder i x86-arkitekturen.

Når du har en fungerende app, går du ind på Dev Center igen for at oprette en app-pakke og indsende den til Windows Store.

Herefter vil Microsoft tjekke indholdet og det tekniske som del af godkendelsen af din app, men dette vil ifølge LeGrow være en "gennemsigtig proces, der giver brugerne tillid til, at det er fremragende apps."

Kør selv App Kit

For at hjælpe denne proces på vej kan du selv køre Windows App Certification Kit, som ifølge LeGrow er præcist det samme værktøj, som Microsoft anvender til den tekniske kontrol.

Hvis din app godkendes i din egen gennemførelse af denne test, vil den også blive godkendt i Microsofts tekniske tjek, lover han.

Og hvis den derimod ikke består testen, får du omgående brugbar feedback.

Når din app er godkendt, tilføjer du aldersvurdering, navn, kryptografi og bemærkninger til testere, hvorefter du blot kan læne dig tilbage og vente på, at din app dukker op i Windows Store.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere