Del 2: Sådan benchmark-tester du gratis din pc

Det er ikke forbeholdt entusiaster med svulstig hardware at måle ydelsen på deres computer. Du kan med fordel teste mindre kraftfulde maskiner - og eksempelvis se forbedringen, hvis du skifter harddisken. I denne anden og sidste del af vores lynguide viser vi dig vej til gratis benchmark-test af hukommelsen, harddisken og det samlede system.

Del 2: Sådan benchmark-tester du gratis din pc

I første del af vores lynguide til ydelsesmåling af computeren fremhævede vi processor- og grafikbetonede test.

Denne gang skal vi hurtigt omkring flere af de resterende vitale komponenter i computeren - herunder hukommelsen, harddisken og det samlede system.

Sæt hukommelsen på prøve

Computerens midlertidige hukommelse, også kaldet RAM (Random-access memory) fås med forskellig kapacitet, hastighed (frekvens) samt antal kanaler. Disse parametre er sammen medvirkende til at tegne et billede af, om din computer kan tackle mange samtidige opgaver og starter applikationer og spil hurtigt.

Sisoft Sandra 2012 har en indbygget hukommelsestest, der måler hukommelsesbåndbredden i gigabyte per sekund (GBps) samt forsinkelse i nanosekunder. Hent det her.

Test harddisken

Er du træt af, at din olding af en knurrende harddisk sløver systemet, er det på høje tid at teste ydelsen. Det kan du eksempelvis gøre med CrystalDiskMark, der viser både sekventielle samt tilfældige læse- og skrivehastigheder.

Har du også behov for at få oplyst diskens adgangstid/latens, kan du overveje HD Tune, IOMeter eller det såkaldte Physical Disk Benchmark i Sisoft Sandra 2012.

Førstnævnte er dog kun muligt at køre i en prøveversion - du må finde lommedrengen frem, hvis du vil have fuld funktionalitet uden tidsbegrænsning.

Test det samlede system

Hvis du i stedet vil teste hele computeren frem for enkelte komponenter, anbefaler vi PCMark 7, der fås i en gratis udgave. Et alternativ kunne have været Bapcos Sysmark, men det er dyrt og er ofte problematisk at køre.

PCMark 7 kører en lang række test, der stresser processor, grafikkort, hukommelse og systemdisk - og genererer et antal point for hver test, hvor et højere tal afspejler højere ydelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere