Artikel top billede

Med på turen til London var repræsentanter fra 2WaysIT, Progressive, Comm2, Capgemini og Motus.
Foto: Klaus Krabbe

Forhandlere skeptiske over for Arrows nye cloud-portal

Et kritisk spørgsmål er, hvor bred og integrations-villig Arrows nye cloud-portal bliver, men "vi vælger at være positive," siger en stribe forhandlere, som overværede Arrows lancering i London.

Arrow ECS, der er distributør for især mellemstore virksomheder i it-branchen, lancerede onsdag i sidste uge en portal, der skal fungere som salgskiosk for diverse cloud-tjenester.

Portalen ArrowSphere vil omfatte mange forskellige 'as-a-service' modeller heriblandt 60 infrastruktur-, platform-, storage- og software-versioner.

Forhandlerne kan sælge alt dette under eget navn i egne webbutikker, og ArrowSphere tilbyder også fra centralt hold at klare den komplekse afregning for de mange forskellige cloudtjenester og -produkter.

Efter lanceringen fulgtes CRN's udsendte med Ulrik Helio, Motus, Robert Buch, 2Waysit og Joakim Halvorsen fra Progressive til lufthavnen og fik på vejen deres vurdering af Arrow ECS's nye tilbud.

"Jeg kan se nogle muligheder, men det er ikke klart, hvilken skala ArrowSphere kommer op i. Du har EMC, Symantec, Citrix og vmWare, men for eksempel mangler Microsoft og andre af de store leverandører," siger Robert Buch, direktør, 2Waysit.

ArrowSphere er en brokerskal

Reelt er ArrowSphere bare en broker eller en markedsplads, hvor Arrow lægger noget value add ind bag afregningsfaciliteten (billing).

Hvor brugbar Arrows nye sky-portal bliver, vil afhænge meget af hvilket kundesegment, man retter sig mod, siger Robert Buch, som snarere ser store statslige institutioner eller en region som kunder end SMV-kunder eller enterprise ditto.

"Reelt er der bare tale om en broker-skal, og hvis du sælger cloud-tjenester med en EMC GUI, så vil interessen fra en IBM Business Partner være begrænset," påpeger Ulrik Helio, som i parentes bemærket selv er storsælger af netop IBM storage.

Groft sagt virker ArrowSphere således, at hvis en forhandler sælger sikkerhed fra Symantec, så går ordren til Symantecs portal, og data går derfra til Arrow og derfra videre til kunden, som eksempelvis kunne være Motus, Comm2 eller en helt tredje forhandler.

"ArrowSphere er en mulighed for a give en god overskuelighed over cloud-produkter og med en god sikkerhed, men spørgsmålet er, hvad jeg må connecte videre til, om jeg selv kan bestemme, eller om jeg bliver begrænset af, hvad Arrow bestemmer," siger Ulrik Helio.

"Tjenesten skal nok lige fordanskes lidt, men jeg vælger at være positiv," tilføjer Robert Buch.

Både han, Ulrik og Joakim er i hvert fald enige om, at der er en del åbne spørgsmål, der skal afklares som for eksempel hvor mange cloud-tjenester, ArrowSphere kommer til at omfatte og i hvor høj grad, de lader sig integrere i de enkelte forhandleres systemer.

"Microsoft er en oplagt mangel. Hvorfor har Arrow ikke spurgt Microsoft," spørger Ulrik Helio retorisk.

Afgørende hvor mange er med

Afgørende er det i hvor høj grad og hvor bredt ArrowSphere bliver i stand til at integrere cloud-baserede produkter og ydelser fra andre leverandører end de, som er i stald hol Arrow ECS.

"Det dur ikke, hvis kunderne nede i bunden af skærmen ser en bjælke, hvor der står 'klik her, hvis du også vil se vores Microsoft cloud-tjenester - og storage eller back-up cloud-tjenester og så videre, og der så dukker nye portaler op. Så har vi ikke hjulpet kunderne nok," siger Ulrik Helio.

Men igen både Ulrik, Robert og Joakim foretrækker at anlægge en positiv attitude og ser frem til, at Arrow melder mere klart og detaljeret ud om, hvor mange cloud-tjenester ArrowSphere omfatter, og i hvor høj grad de kan integreres i de enkelte forhandleres portaler og øvrige systemer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere