Artikel top billede

Danske chefer: Mobilsikkerhed er medarbejdernes problem

Når arbejdstelefonen bliver hacket eller stjålet, er det medarbejderens eget problem, mener et flertal af danske ledere. Problematisk, lyder det fra teleanalytiker.

"Ikke vores problem, at din arbejdstelefon er forsvundet."

Sådan er holdningen hos flertallet af landets ledere, viser ny undersøgelse, der er udarbejdet for Telenor.

Her erklærer 55 procent ud af 730 interviewede ledere, at de mener, det er medarbejdernes eget ansvar at sikre, at arbejdsrelaterede dokumenter og oplysninger på medarbejdernes dokumenter er effektivt beskyttet mod for eksempel tyveri, hacking eller virus.

Men det kan meget hurtigt gå hen og blive virksomhedens problem, hvis telefonen falder i de forkerte hænder, lyder det fra teleanalytiker Torben Rune fra konsulentfirmaet Netplan, der rådgiver virksomheder om telefoni.

Han mener derfor, at ledernes opfattelse er problematisk.

"Hvis medarbejderen render rundt med flere tusind sensitive e-mails, eller kundedatabasen eller prislister, så er det virksomhedens problem, og i min optik også virksomhedens ansvar," siger Torben Rune og tilføjer, at området er en gråzone rent regulatorisk.

Det afhænger derfor af den enkelte virksomhed, om der bliver gjort noget for sikkerheden på medarbejdernes telefoner.

"Det paradoksale er, at mange virksomheder er rigtig gode til at sørge for datasikkerhed, når det gælder pc'er. Men når det gælder mobiltelefoner, ser det anderledes ud. Selv om der findes systemer i dag, som kan beskytte, er de ikke særlig udbredte. Det er som om, at der skal lig på bordet, før virksomhederne, især de mindre, får øjnene op for det her," lyder det fra Torben Rune.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere