Artikel top billede

Pris, kvalitet og enkelhed. Det er parametre som SAS ikke ville give køb på i udbud på økonomisystem, siger Håkan Borglund fra SAS.

SAS: Derfor flytter vi vores økonomi-it til Indien

Der er tre vigtige grunde til, at SAS har valgt Tata TCS til at levere og drifte flyselskabets nye økonomisystem, fortæller SAS.

Læs også: It-kæmpe i problemer vinder kontrakt med SAS

Enkelhed, pris og kvalitet.

Det et de tre parametre, som Tata TCS vandt en kontrakt på økonomi-it til "flere millioner dollars" hos SAS på. 

Hos SAS siger ansvarlig for økonomi-systemet, vice president for backoffice Håkan Borglund, at der er en simpel årsag til, at flyselskabet valgte det indisk ejede firma.     

"Det var dem, som var bedst på de tre parametre, ganske enkelt," siger han.

Han fortæller, at SAS' nye finans- og regnskabssystem er et stort system, og derfor er det ikke er noget man kan købe fra en mindre spiller.

"De, som har været med i udbuddet, er et antal globale og et antal regionale nordiske leverandører," siger Håkan Borglund til Computerworld.

Skulle baseres på et Oracle-system

Ifølge Håkan Borglund bygger udbuddet til leverandørerne på en række krav, hvor SAS blandt andet har bestemt, at it-løsningen skal funderes på et Oracle-system.

Men der er flere krav, som leverandørerne til SAS' nye finans- og regnskabssystem skulle leve op til, siger Håkan Borglund.

"Vi har været meget fokuseret på prisen, naturligvis kvaliteten, men også på funktionaliteten. Og der har vi sagt, at det skal være så enkelt som muligt. Vi vil have systemet så tæt på standard, som det er muligt," siger han.

Meningen er nemlig, at SAS vil minimere antallet af nødvendige tilpasninger af systemet, når det skal implementeres.

"Pris, kvalitet og enkelthed. Med udgangspunkt i de parametre har vi forhandlet med et antal leverandører," siger han.

For dyre eller for gode

"Vi føler os trygge ved dem som leverandører. Vi kan se, at de kan det her. Referencerne har været meget positive," siger Håkan Borglund.

Han mener dog ikke, at det betyder, at de fravalgte leverandører var dårligere, men har i stedet enten været dyrere eller præsenterede en kvalitet, som var skudt over målet i forhold til det, SAS har brug for.

"Vi har været vældigt fokuserede på alle tre parametre og ville ikke give køb på nogen af dem," siger han.

Læs også:
It-kæmpe i problemer vinder kontrakt med SAS

Udelukker ikke personaleændringer

Håkan Borglund ser aftalen som en forretning, der ligger mere på applikationssiden end de outsourcing-aftaler SAS i forvejen har på it-drift og udvikling, og som inkluderer personale.

Om der kommer til at ske personaleændringer, efter at Tata TCS får implementeret det nye it-system, vil han ikke udtale sig om.

"Vi udelukker det ikke. Jeg vil sige det sådan, at vi vil få en produktivitetsforbedring. På hvilken måde den vil ytre sig, det vil vi ikke gå ind i," siger han.

Hemmeligt besparelsespotentiale

Forbedringen af produktiviteten ligger ifølge Håkan Borglund i, at der er tale om et enklere system, der kan automatisere SAS' processer.

Han fortæller, at de medarbejdere, der skal bruge Tata-systemet, ganske enkelt kan udføre mere arbejde med det nye og enklere system.

Hvor meget SAS har betalt Tata TCS for den flerårige kontrakt, vil Håkan Borglund ikke ud med. Men han henviser til, at TCS har offentliggjort, at der er tale om en multimilliondollar-aftale i amerikansk valuta.

"Og det kan vi bekræfte," siger Håkan Borglund, der heller ikke vil afsløre, hvor meget flyselskabet sparer som følge af aftalen.

Har Tata kun taget første stik hjem?

SAS har for år tilbage outsourcet store dele af koncernens forretningskritiske it-systemer som eksempelvis bookingsystemer, inklusiv hundreder af ansatte til CSC, der oprettede datterselskabet CSC Airline Solutions i den anledning. Kontrakterne løber til 2014.

Spørgsmålet er, om Tata TCS med leverancen af økonomisystemet til SAS er et skridt nærmere at tage hele puljen på SAS-systemerne senere.

"Vi har ikke gjort forretninger med TCS tidligere, men nu må vi se, hvordan det går. Men den diskussion, tror jeg ikke, jeg vil bevæge mig ind i," siger Håkan Borglund.

Læs også: It-kæmpe i problemer vinder kontrakt med SAS




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere