Artikel top billede

Dommer til Apple og Samsung: I får ikke mere tid

En dommer i Californien har afvist en anmodning fra Samsung, der vil have forlænget den længe ventede retssag mod Apple om smartphone- og tablet-patenter.

Læs også:
Her er billederne: Apples hemmelige Sony-kopier

Apple: Samsung skylder os et tocifret milliardbeløb

25 timer. 

Det er, hvad de to elektronikgiganter Apple og Samsung hver får til at præsentere deres respektive sager om patentkrænkelse.

I mandags indsendte Samsung imidlertid en anmodning til Retten i San Jose, Californien om at få fordoblet tidsfristen, fordi selskabet mener, at sagen er kompliceret og kræver mere tid i retten.

Den anmodning blev dog afvist i tirsdags af Lucy Koh, der er dommer ved den californiske domstol.

To retssager slået sammen til én

Lucy Koh har mindet Samsungs advokater om, at hun har tilladt, at to sager kan slås sammen til én, således at Samsung i første omgang ikke er nødt til kun at gå i defensiven mod Apples beskyldninger om patentkrænkelse.

De to sager er Apples oprindelige sagsanlæg mod Samsung og en stævning den anden vej af Samsung mod Apple.

Med de to kombinerede sager vil begge sider dermed være i offensiven i én enkelt retssag foran en enkelt jury.

Lucy Koh påpeger dog, at Samsung kan få udsat sit sagsanlæg mod Apple, hvis selskabet mener, at begrænsningerne er urimelige. 

Det tilbud har Samsungs advokater ifølge Macworld valgt at afvise.

Lucy Koh har gentagne gange bedt begge parter om at indsnævre deres krav mod hinanden til de simpleste elementer og dem, de føler, at de har den stærkeste chance for at vinde.

Kan stadigvæk indgå forlig

Tirsdagens møde var planlagt til at være det sidste, før selve retsagen begynder, men Lucy Koh har bedt de to parter om at mødes fredag for at diskutere brugen af fortrolige oplysninger.

Begge parter i sagen har allerede påstået, at en del information i det fremlagte materiale er fortroligt og dermed ikke bør være åbent for offentligheden.

Det blev allerede i sidste uge mødt med indvendinger fra blandt andet Nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Macworld har de to stridshaner mulighed for at afgøre sagen uden for retten. Det er dog ikke lykkedes Apple og Samsung at finde fælles fodslag.

Indgår de to parter et forlig inden fredag klokken 16, har dommer Lucy Koh udtalt, at de kun skal betale de beskedne omkostninger for mandagens retsmøde.

De to parter mødes foran juryen på mandag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere