Artikel top billede

Her er dommen over Apples nye Mountain Lion OS X

Den niende udgave af Apples Mac-styresystem, Mountain Lion, bliver målt og vejet af anmelderne. Få overblikket dommene her.

Læs også:

Her er nyhederne i Mountain Lion


Mac-brugere: Apple har snydt os med Mountain Lion


Disse Mac-ejere kan glemme alt om Apples nye OS

Apples Mountain Lion-styresystem har været ude i den helt færdige version siden onsdag i sidste uge, og allerede nu er en række anmeldere klar med deres domme.

Mountain Lion
kommer med flere end 200 nye funktioner, og bygger videre på touch- og cloud-funktionaliteterne, der blev introduceret med forgængeren Lion sidste år.

En del brugere har brokket sig i diverse net-fora over, at den såkaldte Airplay-funktion ikke virker på deres Mountain Lion-opgraderede maskiner, fordi hardwaren er fra før 2011.

Men der er også mange nyheder i Mountain Lion, som både nye og gamle maskiner kan benytte. 

Her er de store nyheder

Blandt andet kommer Mountain Lion med en række nye apps, der kendes fra iOS-verdenen - eksempelvis Beskeder, Noter og Påmindelser.


Noter og Påmindelser finder nu vej fra iOS til Mac OS X.

Beskeder på OS X gør det muligt at sende billeder, video og tekst direkte til iOS-enheder.

Det Notifikationscenter, der blev introduceret med iOS 5, er også at finde i Mountain Lion, ligesom det nye styresystem introducerer sikkerhedsløsningen Gatekeeper.

En række tech-medier har testet det nye styresystem fra Apple, og en gennemgang af deres anmeldelser viser et klart billede af, om Mountain Lion er en opgradering værd.

Det mener anmelderne

Læs også:

Her er nyhederne i Mountain Lion


Mac-brugere: Apple har snydt os med Mountain Lion


Disse Mac-ejere kan glemme alt om Apples nye OS

I de første anmeldelser af Apples Mountain Lion er begejstringen ganske høj - og i enkelt sted får styresystemet ligefrem den højst mulige karakter.

Engadget skriver, at Mountain Lion bringer det bedste fra iOS og Mac OS X sammen i ét produkt.

"Er Mountain Lion prisen på 119 kroner værd? Ja, selvfølgelig. Hvis du er en OS X-bruger med relativ ny hardware, så stop med det samme med det, du har gang i, og opgrader."

Hos Tech Radar får Mountain Lion karakteren fire ud af fem mulige.

Det britiske medie skriver, at mens Notifikationscenter, Noter og Påmindelser er blandt de meget positive nyheder, hvis man også bruger iPad og iPhone, så mangler hele håndteringen indhold i iCloud stadig en del.

Her får Mountain Lion topkarakter

PC Magazine giver næsten topkarakter til Mountain Lion med 4,5 ud af fem mulige og bygger blandt andet den vurdering på forbedrede synkroniseringsmulighederne mellem Mac'en og iCloud og de nye apps og funktioner sammen med den forbedrede sikkerhed i form af Gatekeeper.

"OS X tager endnu engang prisen som verdens bedste operativsystem, forbrugere kan købe, og det ser ud til at være i en fin position til at klare udfordringen fra Windows 8."

Også vores kolleger på Macworld giver den nyeste version af OS X 4,5 ud af fem mulige - se video-anmeldelsen på næste side.

Cnet går hele vejen og tildeler Mountain Lion karakteren fem ud af fem mulige.

Cnet begrunder blandt andet topkarakteren med, at prisen er så lav, samtidig med at nyhederne er så markante.

"Når du ser på, hvad du får får dine penge, er Mountain Lion helt sikkert kandidat til at være den bedste opgradering nogensinde," lyder det fra Cnet.

Vi vender tilbage med en Computerworld-anmeldelse af Mountain Lion, når vi har haft mulighed for at teste styresystemet lidt grundigere.

Se video-anmeldelser af Mountain Lion

Læs også:

Her er nyhederne i Mountain Lion


Mac-brugere: Apple har snydt os med Mountain Lion


Disse Mac-ejere kan glemme alt om Apples nye OS

I videoerne herunder kan du se, hvordan nogle af de nye funktioner i OS X fungerer i praksis - se blandt andet nærmere på Påmindelser, Notifikationscenter og Airplay.

Macworlds anmeldelse:

The Verges anmeldelse:

Læs også:

Her er nyhederne i Mountain Lion


Mac-brugere: Apple har snydt os med Mountain Lion


Disse Mac-ejere kan glemme alt om Apples nye OS




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere