Artikel top billede

Derfor bliver smart Dankort-terminal presset ud af Danmark

iZettle må stoppe Visa-betalinger fra på onsdag. Sikkerheden er ikke i top.

Lav din smartphone om til en kreditkort-terminal.

Det er salgs-tanken bag iværksætterfirmaet iZettle, men fra på onsdag forsvinder en stor del af salgsargumentet.

iZettle måtte i dag oplyse, at det fra den 1. august ikke længere er muligt at bruge Visa-kort i iZettle.

"Vi er kede af at oplyse, at på grund af en principiel beslutning fra Visa Europe har vi ikke andet valg end at stoppe med at tillade brugen af Visa-kort i Danmark, Norge og Finland fra den 1. august," skriver direktør Jacob de Geer til de skandinaviske brugere.

iZettle, der primært er rullet ud i de nordiske lande, har ellers oplevet massiv interesse i Danmark - med mange glade kunder. Og en Android-version er snart færdig.

Hvorfor?

ComON har spurgt iZettle, hvorfor der bliver lukket nu, hvor interessen er størst. Men iZettle ønsker ikke at uddybe beslutningen og henviser til VISA Europa for detaljer. ComON har fået denne kommentar fra VISAs engelske kontor:

"Visa Europe støtter udviklingen at nye typer betalings-enheder, så især små forhandlere kan modtage betalinger, som de ikke har været i stand til før. Men Visa Europe har endnu ikke tilladt, at Visa-kort kan bruges på iZettle-platformen, fordi den ikke på nuværende tidspunkt lever op til vores standardkrav for betalings-modtagere."

Ifølge ComONs kilder har iZettle aldrig haft en godkendelse - blot en midlertidig tilladelse. Det kan skyldes, at iZettle ikke anvender pinkoden. Men kun chip og en underskrift. Og derfor kategoriseres som ikke sikker nok.

Med til historien hører også, at Visa har investeret penge i en lignende tjeneste, Square, i USA. Derfor kunne Visa have en interesse i at bremse andre produkter.
Visas europæiske pressekontakt afviser dog, at det skulle have nogen sammenhæng med afvisningen af iZettle.

Skifter I fokus?

Når det ikke længere er muligt at bruge Visa-betalinger i iZettle, kan man i stedet bruge Diners Club og Mastercard. Ikke overraskende, fordi Mastercard er investor i iZettle. Men Mastercard har en markant mindre udbredelse i Danmark end Visa-kort.

Hvad kommer det til at betyde for jeres fremtid?

"Vi har med succes lavet aftaler med MasterCard, Diners Club og American Express i flere lande - og Visa i Sverige. Men vi har respekt for, at disse ting ikke sker med det samme. iZettle er en ny og omvæltende tjeneste. Vi forstår godt, at det tager tid at tilpasse sig gamle etablerede systemer og aftalepartnere. Men vi ser lyst på fremtiden," siger iZettles nordiske talskvinde Wilhelmina Douglas.

Betyder afvisningen fra Visa, at I søger nye jagtmarker?

"Vores hovedfokus vil stadig være at få Visa tilbage i Finland, Norge og Danmark så snart som muligt. Vi har fået fantastisk feedback fra nordiske brugere i beta-perioden, så vi vil gøre alt for at fikse det."

iZettle har ingen aftale med Dankort, men det har siden foråret været muligt at betale med Visa/Dankort på grund af aftalen med Visa.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere