Artikel top billede

Den nye Office-pakke udnytter ligesom Windows 8 touch-skærmene og Microsofts Metro-interface.

Her er Microsofts Office 2013 - sådan ser det hele ud

Den næste version af Microsofts populære Office-pakke er på trapperne. Her kan du se, hvorfor du kan vente dig en markant anderledes kontorpakke.

Læs også:

Microsofts Office 2013 er klar til download

Microsofts tablet-pc skal smadre iPad i erhvervslivet

Tidligere på måneden kunne Microsoft meddele, at den kommende version af Office-pakken nu var klar til download i en Customer Preview-udgave.

Denne version af Microsofts software tager udgangspunkt i Windows 8, hvor understøttelsen af touch-skærme er i højsædet, og hvor det er Metro-grænsefladen, der anvendes.

"En ny generation af Microsoft Office," kaldte Steve Ballmer den kommende version af kontorpakken under sin præsentation.

Steve Ballmer præsenterede Office 2013 tidligere på måneden.

Microsoft peger selv på, at de mange navigationsmuligheder på de forskellige former for pc'er og tablet-pc'er sammen med sociale funktioner og integrationen til cloud-tjenester som Skydrive, Office 365 og Bing vil kunne levere produktivitet og fleksibilitet for forbrugerne.

"Vi har med denne version transformeret Office til at udnytte nogle af de samme design-koncepter og -principper, som vi har vist jer med Windows 8, Windows Phone og Metro. Dette er den mest ambitiøse release af Microsoft Office, som vi nogensinde har lavet," sagde Steve Ballmer.

Vi har set lidt nærmere på, hvordan den nærste version af Office-pakken skiller sig ud fra forgængerne.

Der er nemlig meget nyt i Office 2013 eller Det nye Office, som Microsoft også kalder den kommende kontorpakke.

Sådan ser Office 2013 ud

Læs også:

Microsofts Office 2013 er klar til download

Microsofts tablet-pc skal smadre iPad i erhvervslivet

Den største nyhed med Office 2013 er - ligesom med Windows 8 - at softwaren nu er udviklet til ikke kun at skulle kunne fungere på traditionelle pc'er med mus og keyboard, men også på tablet-pc'er som eksempel de Surface-tablets med Windows 8, som Microsoft præsenterede tidligere på året.

Det betyder, at man i hver applikation kan vælge en såkaldt touch-mode, hvor eksempelvis ikonerne bliver lidt større og der bliver lidt mere plads rundt omkring dem til pølsefingrene.

I Office 2013 har alle applikationerne fået en ny start-side, hvor du kan åbne dine seneste dokumenter eller vælge mellem forskellige skabeloner.

Sådan ser startsiden ud i Word.

Ribbon-interfacet eksisterer fortsat, men ikonerne har fået et nyt design, så de er mere diskrete end tidligere.

Word ligner derudover i høj grad sig selv. Selvom du med en touch-skærm vil kunne navigere rundt, er musen og keyboardet stadig ligeså brugbare, som de hele tiden har været.

Der er dog også blevet plads til nye funktioner. Eksempelvis er det blevet nemmere at bladre rundt i indholdet i et Word-dokument ved hjælp af fingrene ved at vælge "læse-mode."

Du kan bladre i dit Word-dokument med fingrene.

Samtidig er understøttelsen af PDF-formatet nu blevet kraftigt forbedret, så man kan åbne, redigere og gemme PDF'er.

Umiddelbart ser det ud til, at specielt Powerpoint drager nytter af touch-navigationen, fordi præsentationerne er så visuelle, at det giver rigtig god mening at bruge fingrene til at navigere rundt i netop denne applikation.

Det nye Powerpoint.

Også Outlook har fået en større ansigtsløftning, og flere steder på nettet nævnes det, at den virker hurtigere at arbejde med end tidligere.

Microsoft har også gjort det nemmere at indstille Hotmail- og Gmail-konti i Outlook, ligesom samspillet med din "people-hub" har fået en del opmærksomhed.

Sådan præsenteres dine kontakter i Outlook.

Endelige er også OneNote, Lync og Sharepoint også blevet redesignet, så disse applikation fungerer bedre på de touch-centrerede tablets.

På næste side kan du i tre videoer se de forskellige Office 2013-applikationer og de konkrete funktioner demonstreret.

Se Office 2013 demonstreret

Læs også:

Microsofts Office 2013 er klar til download

Microsofts tablet-pc skal smadre iPad i erhvervslivet

Office 2013 er nu ude i et public preview, som man kan installere både på Windows 7 og Windows 8. Det er ikke annonceret, hvornår den endelige version er klar. 

Hele Microsofts præsentation af Office 2013:

Cnet har en hurtig gennemgang af Office 2013:

The Verge ser nærmere på Office 2013:

Læs også:

Microsofts Office 2013 er klar til download

Microsofts tablet-pc skal smadre iPad i erhvervslivet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere