Artikel top billede

Vild vækst for Googles Facebook-rival - brugere strømmer ind

Antallet af brugere på globalt plan er steget med 66 procent det seneste halve år, mens antallet af brugere fra USA er steget med hele 82 procent.

Computerworld News Service: Da Google+ blev ét år sidst i juni, kunne Google samtidig fejre, at antallet af det sociale netværks brugere stiger voldsomt.

Det samlede antal unikke besøgende fra USA på Google+ steg ifølge comScore fra 15,2 millioner i november 2011 til 27,7 millioner i juni i år. Det er en stigning på 82 procent.

På verdensplan steg antallet af besøgende i samme periode fra 66,7 til 110,7 millioner, hvilket er en stigning på 66 procent.

"Det er imponerende," siger analytiker Zeus Kerravala fra ZK Research. "Det ser ud til, at der trods alt er plads til en alternativ leverandør af et socialt netværk."

Tidligere på måneden var der flere gode nyheder for Google om selskabets sociale netværk. American Customer Satisfaction Index udgav resultatet af en spørgeundersøgelse, der viste, at selvom brugertilfredsstillelsen hos Facebook faldt med otte procent sidste år til 61 på en 100-pointsskala, så scorede Google+ 78 point, første gang det var med i denne spørgeundersøgelse.

Kerravala bemærker, at selvom Facebook er verdens største sociale netværk med mere end 900 millioner brugere på verdensplan, så har sitet været ude i et større stormvejr på det sidste.

Facebooks børsintroduktion gik ikke, som branche- og finansanalytikerne havde forventet. Selskabets aktie åbnede på 38 dollar per styk, men forventedes at stige til 50, 60 eller måske endda 90 dollar per aktie. Det skete som bekendt ikke. Mandag i denne uge lå Facebooks aktie på 23,30 dollar, cirka 141 kroner.

I sidste uge offentlige Facebook i forbindelse med sit første kvartalsregnskab som børsnoteret selskab et negativt resultat på 952,9 millioner kroner for andet kvartal 2012. Facebook øgede dog samtidig sin omsætning med 32 procent til 7,16 milliarder kroner, hvilket er en smule mere, end hvad analytikerne regnede med.

Med sådanne blandede resultater og en børsintroduktion, der gik dårligere end forventet, har Facebook mistet lidt af glansen, hvilket ifølge Kerravala åbner en dør for konkurrenterne.

"At folk prøver Google+, udgør afgjort en trussel for Facebook," tilføjer han. "Der kan også være det på spil, at det alternative ofte er forbundet med en vis prestige. Når nu masserne anvender Facebook, vil visse folk, der ønsker et smart alternativ, kaste sig over Google+. Hvilken teenager med respekt for sig selv gider være på et socialt netværkssite sammen med sine forældre og små søskende?

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere