Artikel top billede

Sådan ser næste version af Microsofts Sharepoint ud

Microsoft har fremvist vigtige elementer af den næste version af Sharepoint. Se billederne her.

Læs også:

Her er alle forventningerne til Sharepoint 15

Microsoft løfter lidt af sløret for fremtidens Sharepoint

Efter længere tids spekulationer om den næste version af Sharepoint har Microsoft nu fremvist konkrete eksempler på, hvad brugerne kan vente sig af samarbejdssystemet.

Selskabet er nemlig ikke bare på vej med nye versioner af Word, Excel og Powerpoint, der sammen med Windows 8 skal favne touch-baserede enheder i en hidtil uset grad.

Også Sharepoint 2013 er ved at tage form.

I en stribe indlæg på den officielle Sharepoint-blog viser Microsoft nye funktioner og designmæssige detaljer frem.

Her er nyhederne

Den nye version, der skal tage over efter Sharepoint 2007 og 2010, har som ventet et massivt fokus på det sociale, så det bliver lettere at samarbejde om idéer, dokumenter og projekter.

Søgefunktionaliteten får også et løft, ligesom der ifølge Microsoft er bedre understøttelse af forskellige webteknologier for udviklerne.

Bedre Team Sites

Helt konkret kan man dog også se, hvordan eksempelvis de såkaldte Team Sites kommer til at tage sig ud i fremtiden.

"I denne version af Sharepoint har vi fokuseret på at gøre det til et redskab, der er så brugbart og godt at bruge, at du vil få lyst til at anvende det i en række forskellige situationer," skriver Nathaniel Granor, der er Program Manager på Sharepoint-holdet hos Microsoft.

Microsofts strategi er at give brugerne mulighed for at skræddersy deres Team Sites til det specifikke behov.

Til det formål er der oprettet en række skabeloner, man kan tage udgangspunkt i.

Privacy skal sikres i Sharepoint

Selvfølgelig er det ikke bare muligt at tilpasse det visuelle udtryk ens behov.

Også indholdsmæssigt har man ikke række muligheder for at få siden til at understøtte det aktuelle projekt, man sidder med.

"Klik rediger i det øverste højre hjørne for at tilføje dit indhold. Du kan tilføje tekst, links og billeder, eller lægge videoer, kort eller andre former for indhold fra nettet ind," forklarer Microsoft.

Microsoft viser også, hvordan den enkelte medarbejderprofil kommer til at tage sig ud i den næste Sharepoint-version.

"Det at dele hvem du er, din ekspertise, kompetencer og interesser hjælper andre med at finde frem til dig, så de kan få deres arbejdet lavet," skriver Microsoft, der dog samtidig i den nye version af Sharepoint har tænkt sig at fokusere på privacy-mulighederne.


Det betyder, at ens indstillinger som default er sat til "privat," men hvis potentialet i en samarbejdsplatform som Sharepoint skal indfries, skal man selvfølgelig dele noget med andre, før det rigtig giver mening.

"Første gang du besøger newsfeed'et, vil vi invitere dig til at ændre dine privacy-indstillinger til at være mere sociale," lyder det fra Microsoft. 

Læs også:

Her er alle forventningerne til Sharepoint 15

Microsoft løfter lidt af sløret for fremtidens Sharepoint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere