Artikel top billede

Android sætter sig på verdensherredømmet

Succes med store skærme gør Samsung til stærkeste spiller.

Sidste år var lidt over halvdelen af alle verdens smartphones en Android-telefon. Selvom Apple stadig tonser derudaf, er den grønne bot bare fortsat med at vokse: I dag er det nærmere tre ud af fire smartphones, der er udstyret med Googles mobil-os.

Det fremgår af de seneste tal fra analyseinstituttet Canalys.

Android kom i andet kvartal af 2012 op på en samlet global markedsdandel for smartphones på 68,1 procent.

Androidvæksten var så stor, at iPhone-salget blev sat totalt i skyggen. Selvom Apple solgte langt flere iPhones i dette års Q2 sammenlignet med samme periode sidste år, måtte det stenrige computerfirma se sin globale markedsandel dale fra 18,9 til 16,4 procent.

Bag tallene gemmer sig en interessant trend, der blandt andet handler om store skærme. Det er nemlig Samsung, der står for den altdominerende del af Android-salget. Som ComON tidligere kunne berette, har firmaet haft så stor succes med at udstyre smartphones med kæmpeskærme, at super-salget er kommet bag på Samsungs egne sælgere.

Samsung cementerede sin position som verdens største og stærkeste smartphoneleverandør med en samlet markedsandel på 31 procent.

Apple er nummer to på ranglisten, mens man på tredjepladsen over verdens smartphone-levandører finder et finsk firma. Ja, Nokia er stadig ikke helt ude. HTC kommer ind på fjerdepladsen, mens RIM er nummer fem i Canalys-opgørelsen over de største mærker.

Omdrejningspunktet for Android-platformens store dominans finder man i Kina. Ifølge Canalys er kineserne langt fra så begejstrede for Apples produkter som forbrugerne i andre lande. Den typiske kinesiske smartphone-kunde - faktisk over 80 procent - vil langt hellere anskaffe sig en Android-telefon, og lokale mærker som ZTE, Lenovo og Huawei er sammen med Samsung (der også er nummer ét her) godt med til at booste den grønne bot på bekostning af iPhones. I Kina er Apple kun den femte-største smartphone-leverandør.

Kinesernes store interesse for telefoner med touchskærme og computerkraft har gjort landet til verdens største smartphonemarked, hvor 27 procent af alle verdens smarte telefoner afsættes.

Læs mere om Canalys tallene her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere