Artikel top billede

Danske CIO'er: Vi tør ikke købe brugte licenser

Selvom interessen er stor for det nye marked for brugte softwarelicenser, så er det ikke noget, som to mellemstore danske virksomheder vil benytte sig af.

Læs også:

EU: Jo, du må godt sælge brugte softwarelicenser.

Tysk firma vil sælge brugte softwarelicenser i Danmark.

Jagten på de danske it-licenser er gået ind

"Det er ikke noget, vi vil gå ind i".

Sådan lyder den noget beherskede tilbagemelding, når snakken falder på handel med brugte softwarelicenser fra et par CIO's, som Computerworld har talt med.

Problematisk marked

For selvom interessen da er stor; at det nu bliver muligt at købe licenser til spotpris eller modsat at tjene penge på sine henlagte licenser, så er det ikke noget to danske CIO'er ser som relevant for deres virksomhed.

"Jeg ville aldrig turde gå ind i markedet for brugte softwarelicenser. Hvis der opstår problemer, sidder du jo i en kattepine af rang - det har helt sikkert interesse, men jeg kan ikke se, hvordan det praktisk kan lade sig gøre," siger Morten Mertz, CIO for HR konsulenthuset Hartmanns A/S.

Han bakkes op af Erik Otto, der er CIO for konsulentvirksomheden Axcess A/S, som også erkender, at det er et spændende område, men dog heller ikke noget de vil gøre brug af.

"Det er ikke noget vi vil benytte os af, vi skal oparbejde et supersamarbejde med vores leverandører og går næsten altid efter at blive guld-partner. Samtidig er pengene alligevel heller ikke så store, når vi taler om en virksomhed i vores kaliber," fortæller Erik Otto.

Simple softwarelicenser foretrækkes

Der er dog nogle områder, hvor de to CIO'er godt kan se fordelene ved, at softwarelicenser nu kan købes billigt eller omsættes til penge.

"Jeg kunne godt se nogle produkter, hvor det kunne blive relevant; for eksempel kunne jeg godt gå med til at købe et Adobe-produkt som en aflagt licens et eller andet sted - der skal du jo bare have en nøgle," siger Morten Mertz.

Mange penge at spare

Og Erik Otto fra Axcess kan også gode se fordelene ved et brugtmarked for softwarelicenser.

"Hvis du kommer op i Enterprise-Danmark, så er det alligevel mange millioner kroner, du bruger på softwarelicenser - så det er da et spændende område, hvor der kan være rigtig mange penge at spare," fortæller Erik Otto.

Som vi tidligere har skrevet, vil de brugte softwarelicenser blandt andet blive solgt af det tyske firma Relicense AG med en rabat på mellem 50 til 70 procent.

Men selvom der kan være mange penge at spare ved at købe sine softwarelicenser brugt, så er det altså stadig ikke noget, de to it-chefer vil gå ind i.

Læs også:

EU: Jo, du må godt sælge brugte softwarelicenser.

Tysk firma vil sælge brugte softwarelicenser i Danmark.

Jagten på de danske it-licenser er gået ind




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere