Artikel top billede

Android-konsol har samlet millioner på Kickstarter

Den nye Android-konsol Ouya går nu i produktion, men der mangler stadig spil.

I løbet af 40 dage er der indsamlet 8,6 millioner dollar eller omkring 50 mio. kr. til Android-konsollen Ouya på Kickstarter. De første to millioner dollar kom allerede i løbet af et enkelt døgn. Det er ikke helt nok til en ny rekord på crowdfunding-platformen - Pebble-uret samlede 10 mio. dollar på 30 dage - men interessen har været enorm omkring Android-konsollen.

Nu bliver den sat i produktion, og de omkring 60.000 personer, der har forpligtet sig til at betale mindst 95 dollar på Kickstarter, kan nu se frem til at modtage konsollen i marts 2013.

Den nye konsol bliver dermed betydeligt billigere end Microsofts Xbox 360, Sony PlayStation 3 og Nintendo Wii. Alle kan udvikle spil til konsollen, og Ouya forlanger kun, at i det mindste en del af spillet skal være gratis.

Den indeholder en Tegra-3-processor, 1 GB RAM, 8 GB intern lager og understøtter HDMI, WLAN, Bluetooth og USB 2.0. Android 4.0 er installeret på konsollen, og der medfølger en trådløs gamepad.

Firmaet Ouya i Californien lægger også vægt på konsollens design, der er skabt af Yves Behar, som tidligere har arbejdet for OLPC (One Laptop Per Child) og Jambox. Ouya-chef Julie Uhrmann har førhen arbejdet for Vivendi Universal, IGN og GameFly. Xbox'ens opfinder Ed Fries støtter også projektet.

Den nye spilmaskine kan bringe bevægelse i konsol-markedet. Hverken Microsoft eller Sony har officielt annonceret efterfølgere til henholdsvis Xbox 360 og PlayStation 3, og Nintendo kommer først med sin Wii U til december.

Men indtil videre mangler der stadig spil til konsollen. Der er kun annonceret nogle få titler, som Offensive Combat, Minecraft, Final Fantasy 3 og Shadowrun Online.

Android-konsollen understøtter ikke Google Play Store, hvor der ellers er mere end en halv million apps. Alle spil til Ouya skal distribueres over firmaets egen platform, hvor 30 pct. af omsætningen går til firmaet bag.

Til gengæld skulle der være understøttelse for mediecenter-programmer som XBMC og Plex, og firmaet har også lovet, at konsollen kan bruges sammen med den populære streaming-tjeneste Onlive.

Tolv Kickstarter-brugere har doneret 10.000 dollar til projektet, og de kan nu se frem til at modtage en konsol med deres personlige brugernavn indgraveret og en personlig invitation til en stor launch-fest i San Francisco.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere