Artikel top billede

Kenan Hansen fra Nova Data frygter, at Microsoft prissætter Surface for højt, men ser ellers frem til lanceringen af tabletten.

Jyske forhandlere om Surface: Det er sjovere at handle med Microsoft end Apple

Både hos Attech Computer og Nova Data håber man, at Microsoft nye tablet-computer sammen med Windows 8 kan sætte gang i salget.

Mens de multinationale pc-producenter vånder sig, når talen falder på Microsofts kommende tablet-computer Surface, så er tonen anderledes optimistisk hos to jyske forhandlere CRN har talt med - selv om de tager forbehold for, at de ikke har set Surface endnu.

Thomas Lassen fra Attech Computer i Hosens er ret spændt på, hvad Microsoft har i posen, når de lancerer Surface. Men samtidig slår han fast, at et produkt, som Surface nok ikke bliver et, han kommer til at tjene mange penge på.

"Men jeg synes ikke, at Microsoft er så vanskelig en leverandør som Apple. Hos dem har jeg en klar fornemmelse af, at de også værdsætter de mindre partnere. Derfor tror jeg også at jeg vil får rimelige vilkår," siger han.

Læs mere:

Også Kenan Hansen fra Nova Data er spændt på Surface.

"Jeg frygter lidt, at den bliver prissat for højt, men hvis de laver noget godt, så hilser jeg det velkommen," siger han og påpeger ligesom Thomas Lassen, at han ikke forventer at kunne trække de store marginaler ud af at sælge Surface:

"Det bliver et gennemsigtigt produkt med stor konkurrence. Derfor vil der ikke være de store muligheder for at tjene mange penge."

Både Kenan Hansen og Thomas Lassen viser forståelse for, at Microsoft laver deres egen tablet -computer.

"Med den succes som Apple har med deres iPad, så synes jeg ikke Microsoft har andre muligheder end at udfordre," siger Thomas Lassen.

Han forstår omvendt også godt, at producenterne brokker sig, men peger på, at det også har stor betydning for Microsofts kommende Windows 8 styresystem, at Microsoft kan komme med en tablet-computer.

"Windows 8 er perfekt til en tablet-computer. Jeg ved ikke, hvordan brugerne vil reagere, når de skal bruge det på pc. Men det skaber mange spændende muligheder," siger han.

Samme spor er Kenan Hansen inde på.

"Det kommer til at give mange spændende muligheder. Og når de så også kommer med Windows Phone 8, tror jeg det bliver fantastisk," siger han.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere