Artikel top billede

Sådan styres store menneskemængder i dansk spil-succes

Danske IO Interactive har demonstreret, hvordan man kan styre op til 500 software-agenter samtidig i spillet Hitman Absolution.

Den aktuelle konsol-generation er efterhånden fem år gammel, men programmørerne finder stadig på nye tricks for at få mere ydelse ud af den gamle hardware.

På den store Games Developers Conference (GDC) i tyske Köln har IO Interactive demonstreret, hvordan det er muligt at have en menneskemængde med 500 individuelle software-agenter på skærmen samtidig i spillet Hitman Absolution. Det skriver heise online.

Der er lagt vægt på, at menneskemængden i spillet skal opføre sig realistisk. Hver agent (figur) har sin egen rute og sørger for at undgå forhindringer og andre agenter. Mængden reagerer også på spillernes handlinger. Hvis man skyder i nærheden, udbryder der panik, og agenterne flygter væk.

Nu skulle man tro, at der er tale om en meget kompleks, regnekrævende simulation. Men programmøren Kasper Faurby fortalte på GDC, at simulationskernen kan nøjes med små 36 byte for hver agent. En komplet mængde med 1.200 agenter kræver således kun en hukommelsesblok på 42 KB.

Tricket er at behandle alle agenterne som en partikel-mængde, hvor hver enkelt individ har position, retning, hastighed og radius. Samtidig bliver agentens omgivelser delt op i tre zoner, hvor agenter reagerer på genstande, andre agenter og spillerens handlinger. Denne simulationskerne er altså meget lille, og der er stadig masser af regnekraft tilbage til grafikbehandlingen.

IO Interactive viste også, hvordan man skaber et realistisk indtryk ved at bruge forskellige prædefinerede bevægelser, som f.eks. at ryge, sidde eller snakke i telefon. Samtidig er der variation i agenternes størrelse, tøjets farve og andre parametre.

Det færdige resultat er, at spilfiguren kan glide ind og forsvinde i menneske-mængden - i hvert fald så længe man ikke påkalder sig opmærksomhed.

Tricket betyder, at en normal PlayStation 3 er i stand til at beregne 500 agenter på 33 millisekunder og vise spillet med 30 frames i sekundet.

Hitman Absolution kommer i november, også til Xbox 360 og pc.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere