Artikel top billede

Megapopulær videotjeneste kommer til Danmark

Inden årets udgang er Netflix endelig klar til at streame film og tv-serier i Danmark.

Netflix har netop annonceret, at man vil tilbyde streaming af film og tv-serier i Danmark og de andre nordiske lande inden udgangen af 2012. For et fast beløb om måneden kan man hente, lige så meget man vil fra et katalog med lokale og internationale film og tv-serier - en del af dem har HD-kvalitet og Dolby Surround-lyd.

Den danske pris kendes endnu ikke, og det har ikke været muligt at få oplyst, hvor stor en del af filmkataloget der bliver tilgængeligt fra Danmark.

Netflix har allerede lanceret sin tjeneste i Storbritannien og Irland, hvor man skal betale lidt under 60 kroner om måneden for ubegrænset adgang.

Her er udvalget dog noget mere begrænset end det katalog, der tilbydes i USA. Der er blandt andet adgang til indhold fra BBC, CBS, Sony Pictures og Twentieth Century Fox.

En stabil 8 Mbit forbindelse er nødvendig for at vise HD-indhold.

Der er nu oprettet en dansk hjemmeside, hvor man kan tilmelde sig og få besked, så snart tjenesten er klar i Danmark.

Der er allerede 27 millioner Netflix-brugere, og tjenesten er blandt andet indbygget i Microsoft Xbox 360, Nintendo Wii og Sony PS3 samt mange Blu-ray-afspillere, internet-opkoblede fjernsyn, DVR-enheder, Apple TV og Google TV.

Der findes også Netflix-apps til smartphones og tablets.

Konkurrenter er klar med modtræk

Tjenesten har en anbefalingsfunktion, hvor man præsenteres for en personlig liste med tv-serier og film, som kan findes i Netflix-biblioteket.

Netflix startede for mere end 10 år siden i USA med et simpelt koncept, hvor kunderne fik sendt dvd-film med posten og blot skulle returnere dem af samme vej. De røde kuverter med film blev hurtigt firmaets varemærke.

Men denne distributionsmodel koster mange penge for selskabet, og derfor har Netflix senere lanceret sin "Watch Instantly" tjeneste, hvor film streames direkte over nettet. I USA er det stadig muligt at få tilsendt film, men i resten af verden satser man kun på streaming.

De etablerede tv-udbydere i Danmark gør allerede klar til kamp mod Netflix. Hos YouSee er man langt fremme med at etablere en Netflix-lignende tjeneste. Fra september er man klar til at give sine kunder ubegrænset adgang til tv-serier. For kunder hos YouSee og TDC Home Trio koster det 10 kr. om måneden.

Elselskabernes fælles fiberselskab Waoo vil også give sine fiberbredbåndskunder mulighed for at få online film og tv som en integreret del af deres eksisterende abonnement.

Hvis du ikke kan vente på at få adgang til Netflix, kan du med et lille trick få adgang allerede nu. PC World giver dig opskriften her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere