Artikel top billede

Foto: Søren Svendsen (Foto: Foto: Søren SvendsenBilledet er reduceret i størrelse, en større fil kan bestilles. / Soren Svendsen)

Ny Telenor-boss: Branchen går for meget op i pris

Interview: Det er en kortsigtet strategi kun at fokusere på lave priser, lyder det fra ny Telenor-direktør, der dog først nu skal til at lære det danske marked at kende.

Læs også:

Ny topdirektør til Telenor Danmark

"Jeg kommer ikke med nogen agenda på forhånd."

Sådan siger den nye direktør i Telenor Danmark, Marek Slacik, til Computerworld, efter at det tidligere i dag blev meldt ud, at han afløser Jon Erik Haug, der har fået en toppost i Telenors koncernledelse.

Marek Slacik har vidst, at han skulle til Danmark, siden slutningen af juni.

Det var dog først i dag, at det blev meldt ud internt i Telenor, at der kommer en ny direktør fra den 1. september.

Alligevel har han allerede nu et vidst kendskab til det danske telemarked, der ofte bliver betegnet som uhyre konkurrence-præget.

"Ja, det siger alle jo, så der må være noget om det," lyder det fra Marek Slacik.

Han tilføjer, at der findes udfordringer på alle markeder.

"I Balkan-området, hvor jeg kommer fra, ser man, at markedet gerne vil tage den nye teknologi til sig, men at de (forbrugerne, red.) ikke har penge," forklarer han.

Ingen vinder kun på priser

Direktør-skiftet sker i en periode, hvor det danske marked er præget af en voldsom konkurrence, og kampen om ikke mindst mobilkunderne spidser til.

Hvordan Marek Slacik vil angribe konkurrenterne, er han dog ikke klar til at afsløre.

"Det vil næsten uansvarligt af mig at komme med udmeldinger på nuværende tidspunkt, for jeg skal først lære markedet og organisationen at kende."

Men hvordan vil du helt generelt differentiere Telenor fra TDC, Telia og 3?

"Det er det spørgsmål, jeg skal forsøge at besvare, når jeg kommer i gang, for at være helt ærlig. Men helt generelt skal du finde ud af at differentiere dig og lade markedet vide, hvordan du er anderledes."

"Det er ikke unikt for Danmark, men ofte ser du, at operatørerne spiller for meget på priserne og for lidt på de andre komponenter i marketing-mikset."

Så er du enig med den administrende direktør i TDC, der i sidste uge meldte ud, at krigen på priser på mobilmarkedet må ende nu?

"Jeg vil sige, at uden at kende markedet - og det vil jeg gerne understrege - så er der ingen grund til irrationel opførsel fra vores side."

"Vi vil gerne fortsætte med at gøre det godt på markedet, men jeg har ikke set en eneste spiller på det her område, der har vundet blot ved at sænke priserne."

"Det er en kortsigtet strategi," siger den nyudnævnte direktør for Telenor Danmark, der dog samtidig understreger, at han nu først skal til at lære det danske marked at kende, inden han er klar til at fremlægge konkrete planer.  

Marek Slacik, der er født i Tjekkiet, har tænkt sig at flytte til Danmark sammen med sin kone og to børn.

Han kommer fra en stilling som markedsdirektør for Telenor Serbien, hvor han har været siden 2009 og har desuden tidligere været ansat i Vodafone, Telefonica/O2 og Microsoft.

Læs også:

Ny topdirektør til Telenor Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere