Artikel top billede

Lav din gamle mobil om til en smartphone

Få en genvej til smartphone-features på gammeldags mobiltelefoner.

Smartphones får måske nok al opmærksomheden, når det gælder nyt på mobilfronten. Men det er stadig dumbphones, der dominerer, når danskerne skal have en telefon udleveret af arbejdsgiveren.

Og de gode gammeldags *almindelige* mobiltelefoner er stadig langt de mest udbredte i udviklingslande, hvor befolkningen ikke altid har råd til at anskaffe de seneste produkter fra Samsung eller Apple.

Ejere af en usmart mobiltelefon behøver dog ikke gå glip af de mange dejlige oplevelser på internettet, som smartphone-ejerere konstant kan hygge sig med.

Flere tjenester tilbyder nemlig at overvinde begrænsningerne i en dumbphone og sætte telefonens ejer i stand til at surfe på nettet med legende lethed, opdatere sin Faceboookprofil og se andres opdateringer og sågar glæde sig over videoklip på videodelingstjenesten YouTube.

Den store intelligensmæssige berigelse afstedkommes gennem en kombination af skyen og lidt downloadet kode fra den australske tjeneste Binu.

Binu har i snart halvandet år tilbudt hjerneoperationer, der kan gøre dumbphones næsten lige så smarte som smartphones. Forleden krydsede selskabet en symbolsk skillelinje, da investeringsfirmaet Tomorrow Ventures, som styres af selveste Googles bestyrelsformand Eric Schmidt, skød penge i selskabet.

Målet med investeringen på to millioner dollars skulle ifølge GigaOm være at få Binu's tjenester bragt ud på markederne i udviklingslandene, hvor der tænkes at være særlig stor efterspørgsel.

Binu kan køre på en lang række af almindelige telefoner (se den komplette liste her) og giver adgang til over 100 forskellige apps.

Ud over førnævnte Facebook og YouTube bydes der også på lidt mere åndelige sysler som læsning af Koranen og Bibelen.

En uformel test på en forhåndenværende Sony Ericsson W980 telefon, der vist bedst kan kaldes en featurephone, viste dog ikke de store fordele ved at benytte Binu frem for telefonens indbyggede internetbrowser og en eksisterende Facebook-app. 

Som GigaOM gør opmærksom på, findes der en hel del andre tjenester, der kan nogenlunde det samme som Binu, blandt andre amerikanske Peek og finske Blaast.

Sidstnævnte er stiftet af tidligere Nokia-folk og tilbyder samme adgang til Facebook, Wikipedia, Messenger etc. som Binu, men lader brugeren spare på datatrafikken, som kun skulle udgøre en tiendedel af, hvad den tilsvarende datatrafik ville have kostet på en rigtig smartphone - hævder selskabet.

Hvis dén påstand holder, kan brugen af en dum mobiltelefon i stedet for en smart vise sig at være ganske ... smart.

Læs mere om Binu her og Blaast her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere