Artikel top billede

Test afslører: Så meget hurtigere starter Windows 8

Du skal ikke frygte, at din computer bliver langsommere med Windows 8. Se hvor hurtigt det nye styresystem er, når det sammenlignes med Windows 7.

Vi har alle fået tudet ørerne fulde med de mange nye ændringer i Windows 8.

Start-knappen mangler, den får en revolutionerende metro-brugerflade og en ny app store.

Men når vi har vænnet os til forandringerne, står der ét spørgsmål tilbage: Bliver Windows 8 hurtigere eller langsommere at have med at gøre?

Historisk set har vi set mange eksempler på nye styresystemer, der har været tunge at danse med.

Men teknologisiden Techspot har lavet en test, hvor siden sammenligner Windows 8 med Windows 7. Og heldigvis ser det ikke ud til, at din computere bliver langsommere med Windows 8.

Tværtimod kan du forvente en hurtigere opstartstid samt en række små forbedringer i præstationen.

Så meget hurtigere er opstarten med Windows 8

Starttiden

Med Windows 8 bliver det markant hurtigere at starte din computer. På Techspots testcomputer åbner Windows 8 i løbet af 18 sekunder, når den bootes på en traditionel harddisk, mens det på samme computer tager 28 sekunder at åbne Windows 7. Og er du en af de heldige, der har en computer med SSD, kan du naturligvis forvente en endnu hurtigere starttid.

Lukketiden

Det bliver også hurtigere at lukke din computer ned med Windows 8. Hvor det på Techspots testcomputer tager 12 sekunder at lukke computeren ned med Windows 7, tager det blot 8 sekunder med Windows 8.

Filkopiering

Ved kopiering af filer blev der ikke registreret nogen markant hastighedsforskel i testen. 

Når der skal kopieres flere små filer, er Windows 7 og Windows 8 nøjagtigt lige hurtig, mens Windows 8 er marginalt hurtigere, når det gælder kopiering af store filer.

Excel

Når du kører Windows 8 med det nye Excel 2013, blev der registreret en forbedring i forhold til Windows 7, der dog kørte med 2010-udgaven af Excel.

Ifølge Techspots test er Windows 8 10 procent hurtigere end Windows 7-installationen. Og på maskiner med lavere specifikationer end testmaskinen oplevede Techspot forbedringer på op til 15 procent.

Grafik/spil

Når det gælder 3D-ydelser, præsterer Windows 7 marginalt bedre end Windows 8. Men når det gælder spilydelser, viser Techspots test, at de to styresystemer er på niveau med hinanden.

Det vides dog ikke præcist, hvordan testen af spilpræstationerne er udført.

Du kan læse hele Techspots test her, og via dette link kan du læse PC World's test af Windows 8

Læs også:
 

Windows 8 er nu klar til download

Fem Windows 8-funktioner som dit firma vil elske

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere