Artikel top billede

Derfor bør enhver bestyrelse vide alt om it-sikkerhed

For mange bestyrelser ved for lidt om virksomhedens it-sikkerhed. Og det kan blive farligt. Se her hvorfor.

Computerworld News Service: It-sikkerhed er ikke længere nogen triviel sag og er ved at blive et spørgsmål for bestyrelsen, hævder Glen Gooding, der er leder af IBM Institute for Advanced Security in Asia-Pacific, ved et sikkerheds-symposium arrangeret af IBM i Sydney.

Gooding fremhæver en række aktuelle tendenser, der øger fokusset på sikkerhed.

Cloud er ifølge Gooding noget, som mange organisationer har det svært med.

Det drejer sig hovedsagligt om, at de ikke er trygge ved den manglende kontrol over, hvor deres data fysisk set befinder sig.

Nødt til at forstå detaljerne

Herudover påpeger Gooding, at den øverste ledelse bør overveje sikkerhedsmæssige spørgsmål angående ting som hvordan hackerangrebene bliver mere og mere avancerede, consumerization og BYOD samt big data.

"Den øverste ledelse er nødt til at forstå detaljerne om, hvad sikkerhed drejer sig om. Sikkerhed er meget hurtigt ved at gå fra at være et spørgsmål i it-afdelingen til at være et spørgsmål på forretningsniveau. Den øverste ledelse vil blive mere involveret i spørgsmålet om, hvor sikker deres organisation er," siger Gooding.

Spørgeundersøgelsen 2012 IBM Chief Information Security Officer Assessment, som indhentede svar fra 150 personer fra organisationer af forskellige størrelser fra hele kloden, viser, at senior-cheferne er mere opmærksomme på sikkerheden i deres organisationer.

To ud af tre respondenter svarer, at de bruger flere ressourcer på og øger budgetterne til deres organisationers sikkerhedsplatforme. Mobil sikkerhed er også en af topprioriteterne.

"Men det er ikke nok at forsøge at beskytte perimeteren. Ideen og konceptet bag hele dette komplekse puslespil er at opbygge et vist niveau af kapacitet med udgangspunkt i efterretninger eller analyse af selve sikkerhedsdataene," siger han.

Over hele organisationen

Michael Montecillo, der er IBM Security Services Threat Research and Intelligence Principal, påpeger ved IBM's sikkerheds-symposium, at det ikke handler om, hvor god sikkerhed en virksomhed har i en specifik silo, men derimod om hvor godt sikkerheden er implementeret samlet set i hele organisationen.

Montecillo tager udgangspunkt i en trusselsrapport, som IBM for nylig offentliggjorde, som viser, at såkaldte advanced persistent threats (APT'er) aktuelt er de største og mest avancerede trusler.

Han fremhæver, at en virksomheds udrulning af sikkerhedsopdateringer ikke kan stå alene som sikkerhedsstrategi, da der findes en større verden af sårbarheder.

"De fleste organisationer har dog stadig mere end rigeligt at tage sig af i forhold til planløse, mindre avancerede angreb såsom fra kommerciel malware. SQL, phishing, anonyme proxier og sårbarheder i mobil-styresystemer er alle i fremvækst."

IBM investerer for tiden i sikkerheds-løsninger og -services målrettet de største tendenser i it-branchen.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere