Artikel top billede

HP annoncerer tab på 53 milliarder kroner

Hewlett-Packard taber milliarder især på tidligere afskrivninger, men selskabets pc- og serverforretning var også svag i tredje kvartal, og HP nedjusterer sine forventninger.

I går offentliggjorde HP sit regnskab for regnskabsårets tredje kvartal, og det var ikke opmuntrende læsning. Dels havde virksomheden et tab i perioden på godt 53 milliarder kroner, dels er der så lidt gang i hjulene, at forventningerne til året som helhed nedjusteres.

Vi skrev i november sidste år om HP's fjerde kvartal, hvor Meg Whitman netop var blevet koncernchef. Dengang styrtdykkede indtjeningen også.

Tidligere i denne måned fortalte HP, at selskabet ville notere sig en nedskrivning af 'goodwill' i forhold til sin services-division på næsten 50 milliarder kroner. Goodwill referer til ikke så håndgribelige størrelser som eksempelvis værdien af et varemærke, der vurderes, når man regner en virksomheds totale værdi ud. Her har HP's 84 milliarder kroner store overtagelse af servicevirksomheden EDS mødt vidtstrakt kritik for at være for kostbar.

Tilbage med ni procent

Omsætningen i tredje kvartal faldt med fem procent sammenlignet med samme periode sidste år til knap 180 milliarder kroner.

Uden afskrivninger og andre enkeltstående omkostninger ville overskuddet i tredje kvartal have været 12 milliarder kroner svarende til en tilbagegang på ni procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Koncernen noterede sig tilbagegang over stort set hele linjen. PSG, Personal Systems Group tilbage med 10 procent, Imaging and Printing Group tilbage med tre procent, services tilbage med tre procent og endelig gik også salget af Enterprise servers, netværk og storage tilbage med fire procent, hvor Business Critical Systems var hårdest ramt med en tilbagegang i omsætningen på 16 procent.

Salget af software gik derimod den anden vej. Omsætningen steg i kvartalet med 18 procent til næsten seks milliarder kroner ikke mindst på grund af sidste års overtagelse af Autonomy. Knap så godt var det, at salget af nye licenser, der ofte ses som en indikator for kundernes vilje (og købelyst) til at starte nye projekter, kun steg med to procent.

"Tag ikke fejl, vi er stadig i de tidlige faser af vores 'turnaround'," sagde HP's øverste chef Meg Whitman, der overtog stillingen, efter at Leo Apotheker blev fyret sidste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere