Artikel top billede

Nedbrud: e-conomics kører med sneglefart

I flere dage har det danske online-regnskabssystem e-conomics været brudt mere eller mindre ned, hvilket rammer mange virksomheder, der er afhængige af cloud-løsningen.

"Det må simpelthen kunne løses hurtigere - der er jo krig der ude på markedet, og vi er afhængige af at reagere hurtigt og effektivt...."

Sådan skriver en af kunderne til det danske online-regnskabssystem e-conomics, som har haft problemer med driften de seneste dage.

De bekymrede kunde-skriv kan man læse på e-conomics hjemmeside, hvor der er en blog, som handler om de seneste dages problemer med driften hos det danske online-regnskabssystem.

"Alle kunder har været ramt af nedbruddet," fortæller Azhar.

Han sidder i support-afdelingen hos e-conomics, som tilbyder online regnskabsstyring til små og mellemstore virksomheder.

I februar i år havde e-conomics 45.000 kunder og betegnede sig selv som en seriøs udfordrer til Microsofts ERP-system C5.

Problemet er ifølge support-afdelingen, at systemet kører i snegletempo.

"Nedbruddet er vi kommet over. Alt fungerer, men bare meget meget langsomt. Det er svartiderne, den er gal med," siger Azhar.

Når kunderne vågner

Lige nu kører C5-konkurrenten, men når kunderne vågner og kommer i gang, opstår problemerne.

"Nu kører systemet fint, men om det bliver ved med det, kan vi ikke vide med sikkerhed før omkring klokken 10-11, hvor folk vågner og begynder at arbejde for alvor," siger Azhar.

E-conomics vil ifølge support-afdelingen ikke melde noget ud om problemerne endnu 

"Før vi ved, om systemet fortsat kører fint, når der kommer peaks her op ad formiddagen, melder vi ikke noget ud," lyder det.

Baggrunden for nedbruddet vil support-afdelingen heller ikke fortælle i detaljer om, udover at der "ligger noget kompliceret teknisk" bag det snegletempo, der stadig præger e-conomics.

i 2011 lagde 13.000 virksomheder deres regnskab op i skyen hos danske e-conomic, og hvis alt går efter planen runder firmaet kunde nummer 100.000 inden udgangen af 2013.

Godt en tredjedel af e-conomics kunder kommer fra de omkring 3.500 revisionsselskaber, som selskabet samarbejder med.

Administrerende direktør Torben Frigaard Rasmussen betegner ikke revisorerne som e-conomics forhandlere, men kalder dem en "kanal mod markedet."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere