Artikel top billede

Microsoft klar med nyt logo: Se det her

Det nye logo skal visuelt fremhæve en ny begyndelse, hedder det. Se det nye logo her.

Computerworld News Service: Efter 25 år lægger Microsoft sit gamle Windows-logo på hylden til fordel for et nyt.

Det nye logo består af en kvadratisk version af det ellers karakteristisk bølgende firefarvede Windows-flag, der er mere på linje med designet i nye Windows 8.

Det nye logo blev afsløret ved åbningen af en Microsoft-butik i Boston samt og adskillige butikker i Seattle og Bellevue i delstaten Washington i USA i går morges lokal tid.

Skrifttypen i logoet hedder Segoe og bruges også i Windows 8-logoet.

Det er en smallere skrifttype end den i det gamle logo.

Hånd i hånd med Windows 8

Windows-bomærket i rød, grøn, gul og blå er en kvadratisk version af det gamle bølgende Windows-flag, fortæller selskabets chef for brand-strategi, Jeff Hansen, i et indlæg på Den officielle Microsoft blog.

Det moderniserede logo går hånd i hånd med Microsofts satsning på selskabets nye styresystem, det touch-orienterede Windows 8, der efter planen vil blive lanceret i oktober.

Det nye styresystem har et rent design med større fokus på tekst end på grafik, ligesom navnet Metro, der nu er droppet, førte tankerne over på denne meget effektive form for offentlige transport.

Samtidig forsøger Microsoft at forene designet af Windows 8, Windows Phone 8 og Xbox, som alle tre er ved at gennemgå radikale forandringer.

Ny æra for Microsoft

"Denne bølge af nye udgivelser er ikke alene en nytolkning af vores mest populære produkter, men det repræsenterer også en ny æra for Microsoft. Derfor bør vores logo også udvikle sig, så det visuelt fremhæver denne nye begyndelse," skriver Hansen.

Bomærket og dets fire farver repræsenterer diversiteten af selskabets produkter, skriver han.

Man skal dog ikke regne med, at det nye logo vil blive anvendt konsekvent fra den ene dag til den anden.

"Det tager tid at implementere en ændring som den her, så der vil nok være tilfælde, hvor man vil se det gamle logo anvendt noget tid endnu," forklarer Jeff Hansen.

Læs også: Derfor kan Microsoft være fløjtende ligeglad med Windows 8-kritik.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere