Artikel top billede

Dansk momssvindler skal blive bag tremmer

Københavns Byret siger nej til at benåde momssvindler med hjerteproblemer.

En 43- årig tidligere it-direktør skal blive bag lås og slå, efter at Københavns Byret i dag sagde god for Kriminalforsorgens nej til benådning.

Den 43-årige har siden marts 2010 afsonet en dom på fem år og ti måneders fængsel for sin rolle i den såkaldte "Gul Feber"-sag, hvor statskassen gennem en momskarrusel blev lænset for omkring 180 millioner kroner.

Manden er i mellemtiden blevet ramt af en alvorlig hjertesygdom. Han vil derfor gerne benådes, fordi han mener, at fængselslivet er så belastende for hans helbred, at han risikerer en forværring af sin tilstand.

Indtil videre har Kriminalforsorgen fire gange afvist hans ansøgning om benådning. Han havde derfor rejst sag ved Københavns Byret for at få underkendt Kriminalforsorgens afgørelse. Men byrettens kendelse i dag gik altså manden imod.

Men trods dagens kendelse er den tidligere it-direktørs advokat, Peter Trudsø, stærkt kritisk overfor Kriminalforsorgens sagsbehandling, hvor han mener, at en række lægeerklæringer er blevet overset.

Han kritiserer også, at afgørelser om benådning alene hviler på Kriminalforsorgens skøn i hver enkelt sag.

"Jeg håber, at kriminalforsorgen uanset dommen i dag snarest lemper min klients afsoningsforhold og benytter muligheden for en tidlig prøveløsladelse," lyder det fra Peter Trudsø.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere