Artikel top billede

Sådan kan Apple sikre længere batterilevetid i iPhone 5

Nye funktioner i iPhone 5 vil dræne batteriet. Se her, hvordan Apple kan løse problemet og sikre længere batterilevetid i den kommende smartphone.

Læs også:

Se billederne: Her er den nye iPhone 5.

Video af iPhone 5's frontpanel dukket op på nettet.

Disse ting får sparket med iPhone 5 og iOS 6.

Samlebånd sat i gang: De første iPhone 5 er klar.

Computerworld News Service: Hvis Apple bruger en ny, tyndere skærm til sin næste iPhone, kan der være plads til et batteri med op til 40 procent større kapacitet end den aktuelle 4S, vurderer analytiker.

Den kommende smartphone fra Apple, som de fleste med et skud fra hoften kalder iPhone 5, forventes at blive afsløret 12. september og komme i handlen 21. september.

Af forbedringer i den nye telefon kan fremhæves en hurtigere processor med fire kerner og en større skræm på fire tommer frem for den aktuelle på 3,85 tommer.

Vil kræve mere strøm

Begge disse ting vil dog kræve mere støm end de tilsvarende komponenter i iPhone 4S, påpeger Shawn Lee, der er analysechef hos DisplaySearch.

Men i stedet for at gøre iPhone tykkere for at få plads til et større batteri vil Apple muligvis opnå det samme ved at sætte skærmen på slankekur ved at bruge såkaldt in-cell touch-teknologi, bemærker Lee.

Med in-cell er der ikke længere brug for et berøringsfølsomt lag under glasset på skærmen.

I stedet integreres der sensorer i selve LCD'et (liquid-crystal display).

En halv millimeter tyndere

Ved at droppe det særskilte touch-lag kan Apple reducere tykkelsen af skærmmodulet med cirka en halv millimeter.

Tykkelsen på iPhone 4S måler ifølge Apples website 9,5 millimeter.

I et blogindlæg skriver Lee, at en tyndere skærm giver plads til et batteri med højere kapacitet, hvilket også vil være nødvendigt for at opveje de mere strømslugende komponenter heriblandt selve skærmen, for at sørge for at brugeren ikke behøver oplade telefonen oftere, end hvad der er tilfældet med den aktuelle version.

"In-cell touch bringer flere andre fordele såsom mulighed for større batterikapacitet," skriver Lee.

"Vi antager, at in-cell touch kan betyde, at skærmmodulet bliver 0,5 millimeter tyndere, hvilket i kombination med et batteri med en energitæthed på mindst 600 watt-timer per liter vil resultere i en forøgelse i batterikapaciteten for iPhone 5 på mindst 40 procent."

Siden midt i juli, da Wall Street Journal angav "folk med kendskab til sagen" som kilde til udtalelser om, at Apple vil anvende in-cell touch i iPhone 5, har dette været et rygte.

Det er ifølge Wall Street Journal Display Inc., LG Display og Sharp, der producerer de nye skærme for Apple.

Læs også:

Se billederne: Her er den nye iPhone 5.

Video af iPhone 5's frontpanel dukket op på nettet.

Disse ting får sparket med iPhone 5 og iOS 6.

Samlebånd sat i gang: De første iPhone 5 er klar.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere