Artikel top billede

Se alle de nye Windows-tablets klar til kamp mod iPad

Pc-producenterne lancerer Windows 8-tablets i den helt store skala. Her får du et overblik over alle de nye produkter, der skal slå Apples iPad.

Læs også:

Windows 8 mod Mountain Lion: Her er dommen

Top-rådgiver: Derfor skal du bare elske Windows 8

Microsofts tablet-pc skal smadre iPad i erhvervslivet

Da Microsoft lige før sommerferien præsenterede sin helt egen Surface-tablet med Windows 8/RT, blev den generelt positivt modtaget - ikke mindst fordi den var et af de første bud på en Windows-tablet til erhvervslivet.

Men Surface-projektet er først og fremmest Microsoft forsøg på at sparke gang i en bølge af tablet-produkter, der kan sikre det nye Windows' succes.

På IFA-messen, der i øjeblikket finder sted i Berlin, kommer pc-industrien for alvor på banen med tablets med Windows 8.

Man af dem er interessante for virksomheder, der ønsker et alternativ til den allestedsnærværende iPad.

Her får du overblikket over de nye tablets, der kører enten Windows 8 eller Windows RT:

Asus Vivo

Asus er klar med to nye produkter under navnet Vivo. De har begge mulighed for, at man kan koble et fysisk tastatur til, ligesom det også er tilfældet med Microsofts egen Surface-tablet.

Vivo med Windows 8 har en 11,6 tommer skærm og er specielt designet til virksomheder, hvorfor den også kommer med en stylus, to USB-porte og et ekstra batteri.

Den anvender Intels Atom-processor, har to gigabyte RAM og 64 gigabyte hukommelse. Den har en otte megapixels kamera bagpå og et to-megapixels foran til video-samtaler.

Lillebroderen, Vivo Tab RT, kører med en Nvidia Tegra 3-processor, har to gigabyte RAM og 32 gigabyte hukommelse. Også denne model har et fysisk tastatur, men ingen stylus.

Samsung Ativ

Samsung har både lanceret en smartphone med Windows 8 og en tablet med Windows RT-versionen.

Tablet-pc'en benytter også Samsungs nye Ativ-brand, den har en 10,1 tommer skærm og kommer med Office-pakken installeret.

Det er muligt at tilslutte både tastatur, mus, printere og ekstra skærme via USB eller HDMI.

Den har et fem megapixel kamera bagpå og et på 1,9 megapixel foran. Processoren er 1,5 gigahertz dual-core, der er to gigabyte RAM og 64 gigabyte hukommelse, der kan udvides med microSD.

Dell, HP og Sony med hybrid-tablets

Både HP, Dell og Sony er også klar med nye tablet-produkter med Windows 8/RT.

Dells XPS 10
kører med en ARM-processor fra Qualcomm, og man kan slutte den til en keyboard-dock.

Sonys Vaio Duo 11 kommer i tre udgaver, hvor topmodellen har en Intel Core i7-processor, otte gigabyte RAM, 256 gigabyte SSD og en 11,6 tommer HD skærm.

Der er tale om hybrid-modeller, hvor tastaturet kan skydes frem og tilbage efter behov.

Også her følger der en stylus med. Vaio Dui 11 lyder som et rigtig interessant bekendtskab, og bliver formentlig heller ikke helt billig.

HP benytter også hybrid-konceptet med sin Envy X2 med Windows 8. Den har en 11,6 tommer skærm, kører med en Atom-processor, 64 gigabyte intern hukommelse, der kan udvides med SD-kort.

Kameraet er på otte megapixels, og så er det interessant, at der er et ekstra batteri i tastaturet.

Vi kommer til at teste flere af de lancerede Windows 8-tablets i løbet af efteråret.

Indtil videre kan vi konstatere, at det ser ud til, at pc-industrien i den grad er klar til at give Apples iPad kamp til stregen med mange nye produkter.

Læs også:

Windows 8 mod Mountain Lion: Her er dommen

Top-rådgiver: Derfor skal du bare elske Windows 8

Derfor kan Microsoft være fløjtende ligeglad med Windows 8-kritik

Microsofts tablet-pc skal smadre iPad i erhvervslivet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere