Artikel top billede

Nu kan du hjælpe robotterne med at overtage dit hjem

Scan dit hjem med Kinect, så det bliver lettere for robotterne at finde rundt.

Når robotterne om kort tid invaderer dit hjem, kan det skabe forvirring, hvis de møder en underlig genstand med skærm og stander - noget, som måske ikke er kodet ind i deres hukommelse som en "lampe" - og det kan forsinke robotternes indtog i vores allerhelligste. Det går selvfølgelig ikke, og derfor har svenske forskere nu startet et projekt, hvor du kan hjælpe robotterne med at lære om alt det skrammel, der ligger og flyder i dit hjem. Det skriver BBC.

Projektet Kinect@home er startet af forskere fra centeret for autonome systemer på det svenske Kungliga Tekniska högskolan. For at deltage kræves der kun, at du har en Kinect-sensor i hjemmet. Så er det ellers bare med at komme i gang og scanne alle genstandene i dit hjem. De bliver omdannet til 3D-modeller, som du også selv kan bruge.

Forskerne håber dermed at opbygge en gigantisk database med 3D-modeller af helt almindelige genstande, som så kan anvendes til at gøre robotter mere intelligente. Maskinerne skal lære at genkende en sofa, et bord eller et køleskab.

I de første par dage er der allerede scannet 141 genstande, herunder sko, kopper og en guitar.

Det er lige så let som at optage en video til YouTube, lover forskerne, som tilsyneladende ikke kan se det moralske problem i at hjælpe robotterne med at få larvefødderne indenfor i vores private hjem.

Der er allerede millioner af industrirobotter, og det næste skridt bliver, at robotterne skal køre vores biler og klare almindelige opgaver i huset. Robot-støvsugere og plæneklippere er kun det første skridt. Det kræver bare, at robotterne kan lære at navigere i hjemmet.

"Fabrikker er bygget specielt til formålet, og man har præcis kendskab til de værktøjer, som robotterne skal bruge. Sådan er det ikke med de områder, hvor vi opholder os til daglig, og de genstande som vi bruger," siger ph.d.-studerende Alper Aydemir til BBC.

De svenske forskere har udviklet et lille plug-in, som man skal installere, inden man kan begynde at scanne sit hjem. Et alternativ kunne selvfølgelig være at få ryddet op og dermed gøre hjemmet mere robot-venligt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere