Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

KMD's ujævne prispolitik lander på ministerens bord

Sagen om KMD's enorme prisforskelle på helt identiske kommune-systemer lander på ministerens bord.

Læs også:
KMD: Derfor er der enorme forskelle på vores priser

It-ordfører: Chokeret over KMD

Rasende kommuner: KMD bryder pris-aftaler med os

Kommune betaler 26 gange prisen for KMD-system

I sidste uge viste oplysninger fra kommunernes it-indkøbs-organisation, Kombit, at der er stor forskel på, hvad landets forskellige kommuner betaler for samme KMD it-systemer.

Folketingets Kommunaludvalg har derfor spurgt Økonomi- og indenrigsminister, Margrethe Vestager, hvordan hun vil sikre, at de danske kommuner ikke betaler overpris for de it-systemer, som KMD i dag leverer.

"Hvordan vil ministeren sikre, at danske kommuner ikke betaler overpris for it-systemer, som kun KMD kan levere?" lyder spørgsmålet fra Kommunaludvalget i sin fulde ordlyd.

Spørgsmålet til Økonomi- og indenrigsministeren er fremstillet 30. august 2012, og svarfristen for spørgsmålet skal falde inden for 30 dage.

Markant forskel på priserne

Oplysningerne fra Kombit viser, at nogle kommuner betaler op til 28 gange så meget for samme it-system end andre kommuner.

Det har fået 11 kommuner til juridisk at efterprøve, om deres priser strider mod den transitionsaftale, som blev indgået ved salget af KMD.

Kombit ønsker på nuværende tidspunkt ikke at kommentere den præcise størrelse på det millionbeløb, som KMD og de 11 kommuner nu slås om.

Computerworld følger sagen.

Læs også:
KMD: Derfor er der enorme forskelle på vores priser

It-ordfører: Chokeret over KMD

Rasende kommuner: KMD bryder pris-aftaler med os

Kommune betaler 26 gange prisen for KMD-system




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere