Artikel top billede

Dansk startup skovler globale kunder ind

Gratis betalingsplatform på vej mod verdensherredømmet.

Danske Tradeshift har hapset endnu en storkunde i England.

Der er tale om den engelske koncern Mitie, der er blandt de 350 største firmaer på den engelske børs. Tradeshift har i sin korte levetid allerede sørget for finansielle betalinger mellem 100.000 firmaer i over 100 lande.

Tradeshift har skabt en platform til betaling af elektroniske faktura. Systemet har især vundet udbredelse ved grundlæggende at være gratis at anvende.

Men platformen har potentiale til meget mere. Tradeshift har selv beskrevet, at de ikke betragter sig som en formidler at betalinger men mere som et globalt B2B-netværk.

Ved at binde betalere og modtagere tættere sammen, og ved at vide så meget som muligt om dem, kan Tradeshift nedbringe betalingsfrister og for eksempel gennemføre automatiske betalinger, når kundernes valutakurser er optimale.

Læs også danske Jon Lunds analyse af Tradeshifts sociale potentiale.

Tradeshift var blandt de mest innovative it-iværksættere i vores konkurrence Tech Guld, men også mange andre har peget på Tradeshift som et foretagende, der har potentiale til at omvælte bankverdenen, som Skype skubbede til teleindustrien.

En stor fjer i hatten

Den seneste kunde, Mitie, er en  stor fjer i hatten for Tradeshift. En større outsourcing-virksomhed, der giver Tradeshift ekstra proteiner i kampen mod sine nærmeste konkurrenter som Ariba, Basware, OB10, Coupa og Maventa.com, skriver Techcrunch.

Tradeshift har dog allerede fået flere store kunder i kartoteket. Platformen bliver for eksempel brugt i både den franske og danske stat.

Tradeshift bygger på den viden, som stifter Christian Lanng fik som kontorchef i It- og Telestyrelsen, hvor han var med til at lancere det populære elektroniske system til fakturabetaling NemHandel, der vandt Digitaliseringsprisen i 2009.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere