Artikel top billede

Rene SSD'er, som dem her på billedet, koster fortsat mange penge. Derfor er der i stigende grad fokus på hybrid-diske, hvor en harddisk og SSD kombineres.

Næste generations hybrid-disk på vej til gennembrud

Kombinationen af en traditionel, mekanisk harddisk og en SSD står for alvor foran et gennembrud med en ny generation af produkter.

Læs også:

Harddisk-mangel sætter skub i SSD-salget

Priskrig kan bane vej for helt nye harddiske

Succes for ny type super-bærbar lader vente på sig

Efter at flash-diske, også kendt som SSD'er, i flere år har været udråbt som fremtidens harddisk, er mange producenter nu begyndt at gå efter en lidt anden strategi, nemlig hybrid-diske.

Konceptet med at kombinere en lynhurtig SSD med en traditionel, og billigere, harddisk giver god mening i en tid, hvor pc-salget er under pres, og tablet-pc'er og smartphones nupper en stadig større del af markedet.

Ved at kombinere en traditionel harddisk med en SSD kan man prismæssigt, hastighedsmæssigt og størrelsesmæssigt producere maskiner, der lever op til kravene hos forbrugerne i 2012.

Det ses ikke mindst i form af de slanke ultrabooks.

Nu kommer rykket

Hybrid-diske er ikke et nyt koncept. Faktisk kom de første produkter på markedet helt tilbage i 2006, men de har ikke alle været lige imponerende hvad angår hastigheden.

Nu tyder meget på, at industrien er klar til at introducere næste generations hybrid-disk.

I en ny markedsanalyse fra iSuppli lyder vurderingen, at hydrid-diskene kan give storage-industrien fornyet vækst.

Konkret venter man, at industrien næste år vil introducere en ny generation af "fem millimeter-diske," der i modsætning til de nuværende syv millimeter-diske i højere grad kan matche de SSD'er, der sidder i tablet-pc'erne.

For det er netop tablet-pc'erne, ikke mindst Apples iPad, der i de senere år har nuppet kunder fra de traditionelle pc-producenter.

Sådan ser markedet ud

Analytikerne hos iSuppli venter, at antallet af hybrid-diske, der sendes på markedet, vil vokse med en faktor seks i de kommende fire år.

De nuværende versioner af hybrid-diske består typisk af en traditionel harddisk, der kombineres med SSD til cache.

Den nye generation vil derimod være harddiske med indbygget NAND flash-hukommelse, der kan fungere som reelt opbevaringslager.

Det vil ifølge iSuppli både føre til mindre hybrid-diske og helt nye måder at opbevare data på.

IDC vurderede tidligere i år, at hybrid-diskene bliver helt afgørende for, hvordan harddisk-industrien kan klare i de kommende år.

Får producenterne succes med hybrid-modellen, venter IDC en årlig vækst i industrien på 8,6 priocent frem mod 2016, hvor der ialt vil blive omsat for omkring 300 milliarder kroner.

Læs også:

Harddisk-mangel sætter skub i SSD-salget

Priskrig kan bane vej for helt nye harddiske

Succes for ny type super-bærbar lader vente på sig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere