Artikel top billede

(Foto: SH Søren Holm)

Derfor flopper Googles fantastiske fiber-tilbud

Google må erkende, at det har været sværere end ventet at få amerikanerne til at hoppe på fibervognen.

Læs også:
Google vil tilbyde superbredbånd på én Gbps  

I lighed med danske elselskaber kastede Google sig for et par år siden ud i et stort opslået og milliarddyrt fiberprojekt, der gik ud på at rulle fiber ud til borgerne i en amerikansk storby.

Projektets erklærede formål var at observere, på hvilken måde de hurtige netforbindelser påvirker brugeradfærd og innovation.

Efter et længere udskilningsløb, hvor flere end 1.000 ansøgninger fra amerikanske storbyer landede i Googles postkasse, faldt valget sidste år på Kansas City.

Men ligesom de danske fiberselskaber må søgemaskine-mastodonten nu sande, at Kansas-borgerne, trods den indledende optimisme, ikke bare lige sådan er til at lokke over til fiber.

Heller ikke selvom prisen for Kansas City-borgerne lyder på tålelige 300 dollars for installation, 70 dollars om måneden for bredbånd, og 120 dollars for en større pakke med tv. Priser, der ifølge flere amerikanske analytikere gør projektet til en stor underskudsforretning.

Det skriver Forbes.

Forhåndstilmeldinger udebliver

Google har delt byen op i en lang række "fiberhoods" og bedt borgerne om at registrere sig på forhånd.

Ideen er herefter at begynde at rulle fiber ud til de enkelte fiberhoods, prioriteret efter hvor mange tilmeldinger, der er i et givent "fiberhood", og hvor tætte husstandene er på hinanden.

Men fristen for at forhåndsregistrere sig udløber om et par dage, og der er ikke kommet nær så mange forhåndsregistreringer som forventet.

Det fik for en uges tid siden Google ud i en manøvre, hvor barrieren for antallet af forhåndstilmeldinger blev sænket, så flere "fiberhoods" nu med et snuptag har nået deres mål. Det skriver TechCrunch.

Selv hævder Google, at selskabet med manøvren blot har rettet op på upræcise data om husstandene.

I rygtekredse er der flere forklaringer på, hvorfor Kansas-borgerne ikke har taget imod Googles fiber med vidtåbne arme.

En af dem er, at det skulle være lykkedes for konkurrerende kabelselskaber i byen, såsom Time Warner, at låse kunderne fast i lange kontrakter kort inden lanceringen af Google Fiber.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere