Artikel top billede

Erhvervsstyrelsen lukker ned for vigtige it-systemer

Erhvervsstyrelsen lukker stort set alle sine vigtige it-systemer ned fredag eftermiddag. Se hvorfor de mange systemer tages ud af drift.

Fredag klokken 17 lukker Erhvervsstyrelsen stort set alle de vigtige it-systemer ned, som normalt sørger for kontakten mellem staten og erhvervslivet.

Og systemerne bliver først tilgængelige igen klokken 09.00 mandag morgen.

Det fortæller Vivi Basballe, der er kontorchef i Erhvervsstyrelsens kundecenter.

Data som 75 millioner krimier

"Vi flytter al vores it-isenkram fra Kampmannsgade i København til Statens It. Det vil sige, at vi skal flytte lidt over 300 servere, og data der svarer til 75 millioner krimier. Så det er en større it-omflytning, vi foretager her i weekenden," siger hun.

Årsagen til flytterodet er, at servere og it-systemer fra det gamle Erhvervs- og Selskabsstyrelsen fremover skal driftes fra Statens It som en følge af sammenlægningen af flere styrelser.

Og det betyder ifølge kontorchefen, at langt de fleste af Erhvervsstyrelsens selvbetjeningssystemer til erhvervslivet vil være påvirket af flytningen fra fredag eftermiddag til mandag morgen.

Alt skal testes efter flytning

Præcis hvilke systemer, der er omfattet, vil blive oplyst på hjemmesiden for det enkelte system.

Men cvr.dk og web-reg er et par af de systemer, som bliver slukket hen over weekenden.

"Det er simpelthen, fordi vi skal flytte de her servere ud, have dem sat op i et nyt servererum hos Statens It, og derefter teste, at det hele virker," siger Vivi Basballe.

Hun fortæller, at der er ansatte fra styrelsen såvel som andre aktører i gang med det omfattende arbejde hele weekenden. Blandt andet skal hendes egne folk teste om alle systemer fungerer, når serverne er blevet flyttet til det nye serverrum.

Krydser fingre

Erhvervsstyrelsen har valgt at gennemføre flytningen i løbet af en weekend for at give så få gener som muligt for brugerne. Arbejdet følger en testplan, som bliver sat i værk, når flytningen er overstået og serverne igen er online.

"Og så krydser vi selvfølgelig fingre for, at vi mandag morgen har det hele oppe at køre igen," siger hun.

Visse af it-systemerne hos Erhvervsstyrelsen er allerede blevet flyttet, og det har givet visse driftsforstyrrelser, blandt andet på regnskabslevering fra cvr.dk, fortæller hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere