Artikel top billede

Her tjener erfarne it-folk mindre end kassedamer

Se hvor meget de it-ansatte tjener.

Læs også:
Løntjek: Får du for lidt i løn?

Lønstatistik 2011: Så meget får du i løn som it-ansat

Du skal nok ikke bestille flyttekasser og booke flybillet til Asien eller Østeuropa, hvis du går på arbejde for at tjene kassen.

For i en af verdens største offshoring-nationer, Indien, tjener it-folk med fire eller flere års erfaring gennemsnitligt det samme som en dansk faglært kassedame, hvilket vil sige omkring 230.000 kroner om året.

I Bulgarien er lønnen endnu lavere for samme personalegruppe, da den gennemsnitligt ligger nede på omkring 140.000 kroner årligt, hvilket er en del lavere end den danske minimumsløn for fuldtidsarbejde.  

Derimod kan du godt begynde at kigge nærmere efter transportmidler til Schweiz, da det bjergrige land har verdens højeste lønninger for it-folk med fire eller flere års erfaring, der i gennemsnit kan skrabe en lille million kroner sammen for et års arbejde.

Det viser tal fra rekrutteringsbureauet MyHiringClub, der i august har undersøgt gennemsnitslønningerne for folk med fire eller flere års it-erhvervserfaring i mere end 6.000 it-selskaber i 40 lande, skriver The Economic Times.

Danmark på tredjepladsen

I undersøgelsen er it-folkenes løn og andre vederlag blevet sammenlignet fra land til land, og måske ikke så overraskende bor de mest gavmilde arbejdsgivere i Vesteuropa.

Heriblandt ligger Danmark lunt i svinget på en tredjeplads over de bedste it-lønninger med en angivet gennemsnitlig løn for en it-medarbejder med fire eller flere års erfaring på 800.000 kroner om året.

Den løn bliver kun overgået af førnævnte Schweiz og Belgien, hvor it-folkene tjener 850.000 kroner årligt.  

Efter Danmark ligger it-stornationen USA, hvor it-folkene i gennemsnit får en årlig løn på godt 750.000 kroner.

Satser på bonus

MyHiringClubs undersøgelse viser også, at i de lavt betalende lande er der en tendens til, at it-folkene frem for faste, høje lønninger kan se frem til bonusordninger og kontant afregning for godt udført arbejde.

Dermed kan it-selskaberne bedre holde på deres rutinerede arbejdskraft og ledere, når der er gulerødder i form af variable indtægter, forklarer kilder fra MyHiringClub til The Economic Times.

Avisen skriver derimod ikke noget om it-folkenes skattetryk, levestandard, og hvad indbyggerne i de undersøgte lande reelt kan få for deres lønninger.

Danmark med højere realløn

Når eksempelvis en danske it-medarbejder tjener næsten seks gange så meget som en bulgarisk it-ansat, skal det naturligvis medregnes, at prisniveauet og skattetrykket i Danmark er højere.

Alligevel kan danske it-folk være godt tilfredse, for de har umiddelbart en langt højere realløn end deres østeuropæiske kolleger.

En brugergeneret motor over forbrugerprissammenligninger på tværs af landegrænser viser, at de danske forbrugspriser ligger nogle få hundrede procent over de bulgarske priser.

Lejeprisen for en dansk lejlighed ligger eksempelvis kun omkring to til tre gange over de danske priser, hvorimod lønnen for it-folk med fire eller flere års erhvervserfaring herhjemme er knap seks gange så høj som den bulgarske.

Læs også:
Løntjek: Får du for lidt i løn?

Lønstatistik 2011: Så meget får du i løn som it-ansat




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere